A járvány előtti utazási kedvről számoltak be Bécsből, az Emirates a héten legnagyobb típusára váltott, és a rendkívüli érdeklődés miatt a tervezettnél tovább forgatja be erre az útvonalára a Superjumbót.

Az Aerotelegraph beszámolója szerint a járvány óta először most csütörtökön közlekedett A380-as a Dubaj-Bécs útvonalon, a szaklap tudósítója szerint a járaton közel 400 utas volt.

A légitársaság regionális vezetője elmondta: nemcsak a húsvéti időszakra érkezett hozzájuk sok foglalás, hanem májusra is számosan érdeklődnek a cég kínálata iránt.

Eredetileg két hétig állították be a legnagyobb kapacitású utasszállítójukat erre a járatra, de közlése szerint május végéig terveznek vele.

Fotó: AIRportal.hu

A turista, az üzleti és az első osztály kihasználtsága is rendkívül magas, a regionális vezető szerint ez a bécsi repülőtér kiváló elérhetőségének is köszönhető.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Megemlítette, hogy az osztrák főváros Szlovákiából, Horvátországból és Magyarországról is könnyen elérhető, bár arról nem tett említést, hogy az utasok hogyan jutnak el a Schwechat reptérre. Magyarországról az ingázóknak is PCR- vagy antigén-tesztre van szükségük, és bár nekik nem, minden más utazónak karanténba kell vonulnia, amely 5 nap után váltható ki újabb negatív teszttel.

Ugyanakkor az Emirates regionális vezetője szerint az is közre játszik, hogy az emberek eddig bírták, és most rövid határidővel foglalnak jegyet, vagyis a jegy vásárlása és az utazás időpontja között kevés idő telik el, bár azt nem mondta, mennyi.

Tim Clark, az Emirates elnöke egy korábbi interjújában nagyon optimista volt az óriásgép használatával kapcsolatban, 2022-ben már mind a 117-et újra forgalomba szeretné állítani.

Az Emirates magyarországi járatokon kínált kapacitása esetében egyelőre nem látszik ez az optimizmus: a dubaji légitársaság június végéig változatlanul hetente 3 járatot üzemeltet Budapestre Boeing 777-300ER repülőgépeivel, júliustól a 2021-es nyári menetrend végéig pedig heti 4-et a foglalási rendszerekben jelenleg elérhető adatok szerint.