Négy évvel a korábban tervezett határidő előtt, már 2020-ban szabadulhat McDonell-Douglas MD-11F típusú, háromhajtóműves áruszállító repülőgépeitől a Lufthansa Cargo.

A Lufthansa-csoport cargo üzletága az elmúlt időszakban a vártnál gyengébben teljesített, így a vállalat drasztikus kapacitáscsökkentést tervez. A flottában közlekedő repülőgépek számának csökkentésével a cég a régebbi és ma már gazdaságtalannak számító MD-11F repülőgépek kivonását felgyorsítja.

A légitársaság még szolgálatban lévő 12 darab MD-11F repülőgépe már 2020-ban elhagyhatja a flottát, négy évvel korábban, mint Lufthansa Cargo eredetileg tervezte.

A vállalat így tisztán Boeing 777F áruszállító flottára áll át.

Lufthansa Cargo McDonell-Douglas MD-11F (Fotó: AIRportal.hu)

Két MD-11F-től már idén biztosan megszabadul a Lufthansa Cargo, amint átveszi a korábban megrendelt két Boeing 777F repülőgépét a gyártótól.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A gyenge üzleti eredményekért a világgazdaságban és a légiáru szállítási piacon tapasztalható lassulást és a piacon lévő túlkapacitást okolja a Lufthansa Cargo. Az üzletág profitja az első negyedévben 74 %-kal esett vissza, a cargo-járatok helykihasználtság mindössze 61,3% volt, amely 6,7 százalékpontos visszaesés az előző évihez képest.

A Lufthansa Cargo Boeing 777F repülőgépe (Fotó: AIRportal.hu)