További új generációs szélestörzsűekre csapott le a Lufthansa a használtpiacon, most négy LATAM A350-est vásárolt, amelyek közül kettő a világjárvány előtt a Qatar Airwaysnek is repült egy ideig.

A brit Deucalion Aviation befektetési és lízingcégtől vásárol meg a német légitársaság négy Airbus A350-900-ast – közölte a vállalat.

A repülőgépek az Aerotelegraph értesülése szerint egykor a dél-amerikai LATAM flottájában repültek, közülük kettőt korábban a Qatar Airways bérelt.

A brazil lajstromjellel repülő A350-eseket 2021 óta Victorville-ben tárolják, de a közlés szerint még az idei évben megérkeznek az új üzemeltetőhöz.

A LATAM a 2022 novemberéig tartó szerkezetátalakítási programja részeként döntött egyebek mellett arról, hogy megválik 13 darab A350-esétől.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A portál cikke hozzáteszi, hogy a Lufthansa korábban a South African Airways által rövid ideig használt két példány iránt is érdeklődött.

Fotó: AIRportal.hu

A Lufthansa-csoport az idei évben már több tucat Boeing 787 Dreamlinert és Airbus A350-est rendelt a kapacitásbővítés érdekében, de a flottájából korábban kivonásra ítélt A340-600-asokat és A380-800-asokat is visszahelyezte a forgalomba.

A német légitársaság közlése emlékeztet arra, hogy jelenleg 21 darab Airbus A350-900-ast üzemeltet (köztük négy, egykor a Philippine Airlinesnál repülő példányt), és összesen 38-ra kötelező érvényű megrendeléssel rendelkezik, ezzel a világ harmadik legnagyobb Airbus A350-es megrendelője.