Befejezte a Swiss az Airbus A340-esei fedélzetének felújítását, az utasok már a modernebb gépeken megszokott kabinnal találkozhatnak az idősödő négyhajtóműveseken is. 

A gépenként hat hétig tartó belső felújítás részeként a flotta A340-300-asait nemcsak új kabinberendezéssel, hanem hozzá tartozó, megújított világítással, új fedélzeti szórakoztatórendszerrel és műholdas internet-hozzáférést biztosító egységgel is felszerelték, így már minden tekintetben megfelelnek a kor elvárásainak.

A négyhajtóműves típuson 8 első osztályú, 47 üzleti osztályú, teljes értékű ággyá alakítható ülést, valamint 164 turista osztályú széket alakítottak ki.

Emellett a légitársaság a hosszútávú járatain kínált szolgáltatásait is egységesítette a modernizálással: az öt A340-esen az interkontinentális járatokat teljesítő gépparkból utolsóként vált elérhetővé az üzleti utasoknak kiemelkedően fontos, már-már alapvető elvárásként kezelt fedélzeti internethozzáférés.

A január közepén, az ötödik, utolsó példány elkészültével teljessé vált felújítás után az A340-es kínálható szolgáltatás teljesen megegyezik az A330-asokon és Boeing 777-eseken megtalálhatóval.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Tamur Goudarzi Pour, a légitársaság kereskedelmi igazgatója hangsúlyozta, hogy a Swiss elkötelezett a minőségi, prémium szolgáltatások mellett, aminek mostantól minden hosszútávú járaton eleget tud tenni a légitársaság, repüljön akár Amerikába, Afrikába vagy a Távol-Keletre az utas. Az átlagnál magasabb színvonalat a tulajdonos Lufthansa-csoport is megköveteli, mert ez adja a plusz értéket svájci leányvállalat márkanevéhez.

A hosszútávú flotta azonban nem sokáig marad egységes: mint arról beszámoltunk, 2021-től elsőként a Boeing 777-300ER-ek fedélzetén megjelenik a prémium turista osztály, 24 üléssel, a típuson szokásos 2-4-2 elrendezésben. Az új komfortosztály felbukkanására a többi típuson még várnia kell az utazóközönségnek.

A cég Airbus A340-300-asait elsősorban bostoni, johannesburgi és sanghaji járatain használja, de ezzel a típussal nyitják meg és üzemeltetik márciustól a Zürich-Oszaka útvonalat is.

Galéria a Swiss Airbus A340-eseinek megújult fedélzetéről