A balesetvizsgálók megtalálták az Amazonnak fuvarozó, Houston közelében múlt héten szerencsétlenül járt Boeing 767-es áruszállító gép pilótafülkéjében elhangzottakat felvevő berendezést.

Az USA közlekedésbiztonsági testülete, az NTSB közölte, hogy megtalálták az Atlas Air február 23-án Houston közelében lezuhant Boeing 767-es teherszállítójának fedélzeti hangrögzítő berendezését – írja a Flightglobal.

A gép pilótafülkéjében elhangzottakat felvevő szerkezetet (CVR) a fővárosba, Washingtonba küldik elemzésre.

Forrás: NTSB

A balesetvizsgálók egyelőre további részleteket nem közöltek, de vélhetően napokon belül sikerülhet kinyerni a felvételt.

Mint megírtuk, az Amazon szállítócége, a Prime Air által bérelt gép Miamiból tartott Houstonba, amikor a célállomás megközelítése során, mintegy 26 mérföldre (48 kilométer) az érkezési reptértől eddig ismeretlen okokból a vízbe csapódott. A fedélzeten tartózkodó három ember életét vesztette.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az adatok szerint a houstoni repülőtér megközelítése során viharcellákat próbált kikerülni a személyzet, majd a virtuális repülőgépkövető oldalak alapján a gép hirtelen veszített magasságából, és nagy függőleges sebességgel, meredek szögben csapódott be. Később ezt egy biztonsági kamera felvétele alapján az NTSB is megerősítette, hozzátéve, hogy a pilóták nem adtak le vészjelzést.

A hangrögzítő megérkezik az NTSB laborjába

Drónok és airboatok is segítik a bizonyítékok begyűjtését a mocsaras, sekély vízű helyszínen