Átvette első Boeing 737 MAX 8 típusú új generációs repülőgépét az orosz S7 Airlines az Air Lease Corporation lízingcégtől.

Fotó: Boeing

A légitársaság flottája jelenlegi legmodernebb repülőgépét meglepő módon nem fő bázisán, Moszkva Domogyedovón, hanem a Novoszibriszk Tolmachevo repülőtéren állomásoztatja.

A típus kezdetekben nem a cég nemzetközi útvonal hálózatán, hanem az ezen a héten startoló Moszkva – Csita járaton találkozhat vele az utazóközönség első ízben.

Az útvonal annak ellenére, hogy belföldi járat, rövidnek korántsem nevezhető, ezért ideális választás rá az új generációs 737-es.

Csita városa ugyanis mintegy 210 kilométerre északra fekszik a mongol határtól, 4700 kilométerre az orosz fővárostól, a Bajkálon túli határterületen.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az S7 Airlines a flottafejlesztési programja keretében tervek szerint még tíz MAX-ot vesz át a következő években az Air Lease-től.

Az alacsonyabb fogyasztású és jóval csendesebb keskenytörzsű gépek a 21 737NG-t is magában foglaló flottához csatlakoznak – írja az ATW Online.

Többi repülőgépéhez hasonlóan, a MAX-eket kétosztályos konfigurációban állítja forgalomba az S7, amelyeknek fedélzetén nyolc üzleti osztályú ülés mellett 168 turistaosztályú szék kap helyet.

Oroszország legnagyobb magánkézben lévő, egyben az állami Aeroflot után a legtöbb utast szállító légitársasága élen jár az környezetkímélő, modern repülőgépek bevezetésében, tavaly szintén ők voltak az Airbus A320neo típust elsőként forgalomba állító orosz cég.

Az East Line csoport tulajdonában álló vállalat augusztusig 7,7 millió utast szállított, 17,9%-al többet, mint 2017 azonos időszakában. Flottája 88 repülőgépet foglal magában, huszonegy Boeing 737NG mellett ötven Airbus A320 családba tartozó gépet, és 17 darab Embraer E-170-est.