Három darab vadonatúj hosszabb törzsű Dreamliner kezdi meg működését a LOT útvonal-hálózatán jövő tavasztól.

Forrás: LOT

A lengyel nemzeti légitársaság lapunkhoz eljuttatott közlése szerint a Boeing 787-9-esek elsőként a Varsó – Chicago (március vége/április eleje), – New York  (május eleje) és – Toronto (július eleje) útvonalakon állnak szolgálatba, de némelyik szöuli járaton is találkozhatnak velük majd az utasok.

Amint arról korábban beszámoltunk, a LOT négy darab Boeing 787-9 Dreamliner repülőgépet lízingel, melyből az első három az Aviation Capital Group lízingcéggel kötött megállapodás szerint 2018-as nyári menetrendre már szolgálatba is áll, a negyedik pedig 2019-ben érkezik a flottába.

A Boeing 787-9-esek 6 méterrel hosszabbak az alapváltozatnál és a LOT-nál alkalmazott székezéssel 42 utassal többet képesek szállítani több mint 13 000 kilométeres hatótáv mellett.

A hosszabb törzsű Dreamlinerek törzse 63 méter, 24 business, 21 prémium-economy és 249 turista osztályú utast tudnak szállítani.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Rolls-Royce Trent TEN hajtóművekkel felszerelt repülőgépek belly cargo kapacitása is meghaladja a -8-as változatokét és az egy ülésre és mérföldre leosztott üzemeltetési költségük lényegesen kedvezőbb lesz mint a kisebb -8-asoké, míg a hatótávjuk 700 kilométerrel nagyobb.

A lengyel légitársaság flottájában jelenleg nyolc darab Boeing 787-8 Dreamliner teljesít szolgálatot, ezek mindegyike 252 utas szállítására képes háromosztályos elrendezésben (18 business, 21 premium economy és 213 turista).

Mint ismert a régióban vezető szerepre törekvő LOT 2018. májusától már Budapestről is indít járatokat New York és Chicago irányába. A budapesti járatokon a 787-8 Dreamlinerek teljesítenek majd szolgálatot.