A régebbi példányok kivonása miatt jelenleg háromszáznyolcvan repülőt számláló Ryanair-flottába megérkezett a Boeing-gyárból a légitársaságnak szánt négyszázötvenedik 737-800-as. Az ír fapados óriás azt is bejelentette, hogy előrébb hozta a frankfurti reptéren két repülőgéppel nemsokára megnyíló bázisának bővítését. Már szeptembertől további öt 737-es állomásozik itt, összesen huszonnégy célállomást kínálva.

A 450. (Forrás: Boeing) | © AIRportal.hu

A 450. (Forrás: Boeing)

Az 1994 óta csak Boeing-gyártmányokat üzemeltető ír fapados óriás, a Ryanair átvette a számára elkészített négyszázötvenedik 737-800-ast – írja az aero.de portál. A 44779-es gyári számú, EI-FZF lajstromjelű példányt kedden délután köszöntötték Dublinban. A repülőgép a jelenlegi flottában a háromszáznyolcvanadik, hiszen a régebbieket folyamatosan vonja ki a légitársaság, fiatalítva a gépparkot.

A Ryanair 2024-ig 585 repülőgépesre szeretné felhizlalni a flottát, de már most is a legnagyobb 737-800-as üzemeltető a világon, a második az American, a harmadik a Hainan Airlines.

A Boeing-gyárból még több mint nyolcvan darab 737-800-ast vár a Ryanair, amely a bevezetője lesz az új generációs hajtóművekkel szerelt 737 MAX 8-ason alapuló, a fapadosok igényeire szabva több ülőhellyel berendezhető MAX 200-asnak. Ezekből az első példányok 2019-ben érkezhetnek meg az ír légitársasághoz.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A frankfurti fő repülőtéren márciusban két géppel bázist nyitó Ryanair kedden azt is bejelentette, hogy előrébb hozták az állomáshely bővítését. Már az idén szeptembertől további öt repülőgépet ide helyeznek, összesen huszonnégy célállomást kínálva.

Kenny Jacobs marketingigazgató azt közölte ennek kapcsán az aero.de másik híre szerint, hogy a frankfurti bázissal évente 2,3 millió utast szeretnének szállítani.

A szakember azt is közölte, hogy megtartják a München-közeli memmingeni reptéren is az üzemelésüket, egy repülőgéppel bázist is nyitnak itt, új útvonalakat kínálva ukrajnai és svédországi célállomásokra.