Járatokat indít Varsó és Miami között a LOT lengyel légitársaság 2019. június 1-től meg nem erősített értesülések szerint.

A World Airlines News internetes portál meg nem erősített értesülései szerint
a lengyel légitársaság jövő év júniusától hetente négy alkalommal közlekedik majd Varsó és Miami között.

Fotó: AIRportal.hu

A járatokat a légitársaság Boeing 787 Dreamliner repülőgépei teljesítik majd az oldal bejegyzése szerint.

A lengyel Business Insider üzleti portál kérdésére a LOT egyelőre nem erősítette meg az értesüléseket, Aleksandra Dąbkowska a légitársaság sajtósa nem cáfolta a hírt, ugyanakkor azt közölte, hogy piaci spekulációkra nem reagálnak.

A Business Insider azt írja, hogy a LOT-hoz közel álló forrásaik szerint a légitársaság valóban indít járatokat Varsó és a floridai metropolisz között, azonban a járatok elindításának dátumával kapcsolatban eddig nem volt semmilyen információ.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Frissítés: Cikkünk megjelenését követően, szeptember 5-én a LOT hivatalosan is bejelentette a Varsó – Miami járatot, a légitársaság foglalási rendszerében is megjelentek a járatok. A LO29/30-as járatok 2019. június 1-től hetente négy alkalommal, hétfői, szerdai, pénteki és szombati napokon indulnak a lengyel fővárosból Miamiba és vissza. A járatokat a légitársaság Boeing 787-8 Dreamlinerei teljesítik.

A LOT egyébként üzemeltetett már járatokat Miamiba 2016-ban, de az csak néhány charterjárat volt a Rainbow Tours megrendelésére.

Forrás: LOT

A LOT Polish Airlines jelenleg négy USA-beli városba repül Varsóból, New Yorkba (JFK), Newarkba (EWR), Chicagóba és Los Angelesbe, emellett a cég Boeing 787-esei Krakkóból Chicagóba és Rzeszówból Newarkba is repülnek. Emellett még Varsóból Torontóba, Szöulba, Tokióba, Pekingbe és Szingapúrba is repül a LOT.

A légitársaság 2018 májusa óta hetente négy alkalommal repül Budapest és New York (JFK) és heti kétszer Budapest és Chicago között.

Piaci információk szerint a LOT 2019-ben újabb bővítést tervez Budapestről is, a már korábban bejelentett Budapest – London City járatok mellett újabb rövid/közepes távú járatok is indulhatnak.

Arról is keringenek meg nem erősített értesülések a piacon, hogy a légitársaság egy újabb Dreamlinert is a budapesti bázisra helyezne 2019-ben. A magyar utazóközönség részéről sokan örülnének egy nyugati parti, pl. Budapest – Los Angeles járatnak, vagy egy népszerű – akár szezonálisan működő – közvetlen távol-keleti útvonalnak, bár ebbe az irányba erős konkurencia mutatkozik az Emirates – Qatar – Turkish trió részéről.