2017. november 23-án megújult a Budapest Airport weboldala a bud.hu. A repülőtér üzemeltetője régi adósságát törlesztette azzal, hogy az ország legnagyobb nemzetközi repülőterének weboldala mobilbaráttá vált.

Screenshot a megújult bud.hu címlapjáról.

A megújulással az oldal dizájnja is modernebb lett. Az oldal tartalma és funkciói első ránézésre nem változtak.

A menük működése, kezelhetősége még némi finomhangolást igényel és a címlapi járatinformáció használatánál is furcsa, hogy egy adott járatra rákattintva a részletek egy új ablakban jelennek meg (míg mobilon layerben), viszont örvendetes, hogy a címlapi járatkeresőben a codeshare járatok csoportosítva (kinyitható/becsukható módon) jelennek meg (furcsa, hogy ezt a részletes kereső már nem tudja).

Nem túl mobilbarát, hogy a járatok részletei mobilon csak a kis “i” ikonra kattintva nyílnak meg.

Szembetűnő az is, hogy a repülőtér forgalmi statisztikái csak letölthető dokumentumként jelennek meg az oldalon és mindössze 2017. februárig tartalmaznak adatokat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az pedig inkább arculati és ízlésbeli kérdés, hogy a modern honlaphoz a Budapest Airport narancssárgás-barna arculati színe nem nagyon passzol, ebből talán kevesebbet kellett volna alkalmazni főleg a járatkeresőnél mert néhol szinte bántja a szemet és az inverz betűk nehezen olvashatók.