A jövő év végétől betilthatja az egyszer használatos műanyagokat Atlanta minden középületében, ezek közé tartozik a Hartsfield-Jackson nemzetközi repülőtér is.

Az összes műanyag terméknek mennie kell, amennyiben beiktatják a törvényt (Forrás: Atlanta Airport/Facebook)

A városi tanács által megszavazott jogszabály-módosítás szerint Atlanta egyetlen középületében sem lehet majd egyszer használatos műanyag terméket értékesíteni 2020 végétől.

A végleges döntés a polgármester kezében van, aki aláírásával szentesítheti a határozatot.

Ez érvényes a világ legforgalmasabb repülőterének számító Atlanta-Hartsfield repülőtér területére is, ami azt jelenti, hogy 2020 decemberéig minden műanyag (mint az eldobható evőeszköz, szívószál és flakonok) eltűnik a terminál területéről.

„Nagyon örülök a törvényjavaslatnak, és annak, hogy a városi tanács egyet ért azzal, hogy az egyszer használatos műanyagoknak nincs helye a középületekben. Ez az első lépés, de sok dolog áll még előttünk, mielőtt kijelenthetnénk, hogy megtettünk mindent a Föld megóvásáért. A klímaváltozás meghatározza a mi sorsunkat is, ezért remélem, hogy ez a lépés csak a kezdet” – mondta a városi tanács tagja, Amir Farokhi.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ezzel szemben néhány utas véleménye különböző: a megkérdezettek bár mind üdvözlik a törvényt, ám többek szerint probléma, hogy még nincs meg a megfelelő alternatíva az egyszer használatos műanyag eszközökre.

Amennyiben Atlanta városa valóban bevezeti az új törvényt, az Atlanta-Hartsfield repülőtér olyan tagok közé csatlakozik, mint Dubaj, San Francisco vagy Új-Delhi repülőtere, ahol már korábban bevezették a műanyagmentességet.