Új jegytípust vezet be az Air New Zealand: az Economy Stretch nagyobb lábteret, prémium fülhallgatót és plüss párnát jelent az utasok számára.

A szolgáltatást 2020 végétől vehetik igénybe az utasok, és hogy számokban pontosan mit is jelent a nagyobb lábtér:
az eredeti 31 hüvelykes, azaz 79 centiméteres székköz helyett az Economy Stretch üléseknél 35 hüvelykes, tehát 89 centiméteres a széköz, azaz lábtér kb. 10 centiméterrel nagyobb.

Az új-zélandi légitársaság szolgáltatása a flotta Boeing 777-es és 787-9-es repülőgépein lesz elérhető, amelyeknek átalakítását már megkezdték. A turistaosztály első soraiban találhatók majd az új ülések, összesen 42.

Forrás: Air New Zealand

Az Air New Zealand ezzel csatlakozik több nagyobb légitársasághoz, amelyek már kínálnak hasonlót, mint például az American Airlines vagy a Virgin Atlantic.

Az új jegytípus bevezetése egyfajta üzenet is a Qantas korábbi bejelentésére reflektálva, miszerint a szomszédos ausztrál cég nem tervezi nagyobb lábhelyekkel ellátott turistaosztály kialakítását.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az árról egyelőre még nem adtak ki adatokat, de az biztos, hogy olcsóbbak lesznek, mint a prémium turista osztályú jegyek, bár nyilván kevesebb szolgáltatás is jár melléjük.

Az Air New Zealand korábban bevezetett szolgáltatása, az Economy Skycouch is a turista osztályon utazók kényelmére jött létre: lefoglalható három ülőhely, amelyeket ággyá lehet alakítani repülés közben.