Összes fő piacán jelentősen növeli kínálatát a következő téli menetrendben a spanyol nemzeti légitársaság, Madrid és Budapest között a hét minden napján repül majd Iberia-járat.

Kihirdette a 2023. október 28. és 2024. március 30. közötti időszakra vonatkozó téli menetrendjét az Iberia. Az IAG-holdinghoz tartozó spanyol nemzeti légitársaság hetente több mint 300 hosszútávú járatot kínál madridi átszállóközpontja és Latin-Amerika között, ami 2019-hez képest 14 százalékos növekedés. A kínálat leginkább Kolumbia, Peru, Chile, Puerto Rico, a Dominikai Köztársaság, Ecuador, Brazília és Venezuela irányába bővül. A légitársaság rekordszámú, több mint kétmillió ülést kínál a téli időszakban a régióba és onnan Madridba közlekedő járatain.

A Oneworld-taglégitársaság hetente több mint 90 járatot indít az Egyesült Államokba, ami 24 százalékkal több, mint 2019-ben.

Bostonba heti öt, Miamiba naponta kettő, Chicagóba naponta egy, Dallasba heti négy, Los Angelesbe heti három, New Yorkba pedig hetente 11-14 járat repül.

Fotó: AIRportal.hu

Középtávú útvonalain közel 8 százalékkal növeli járatainak számát az Iberia-csoport, ez hetente több mint 800 járatot jelent, a járvány előttihez viszonyítva 5 százalékos bővítéssel. Európában rekordszintű kapacitást kínál párizsi, milánói és római útvonalain, emellett növeli kínálatát Athén, Budapest, Düsseldorf, Stockholm, Hamburg, Oslo, Prága és Zürich irányába is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Új útvonalként a lappföldi Rovaniemi kerül be a menetrendbe, hetente két járattal, december 2. és február 10. között.

A belföldi piacon az Iberia-csoport az előző szezonhoz képest 6 százalékkal több, heti 700 járattal számol a téli időszakban, a legjelentősebb növekedés Almeríában, Granadában és Pamplonában várható.

Fotó: AIRportal.hu

A légitársaság közleménye szerint a járvány előtti kínálathoz képest hetente kettővel növekszik a járatok száma a Madrid és Budapest közötti útvonalon, a foglalási rendszer adatai szerint
a hét minden napján repül majd a közvetlen Iberia-járat a spanyol és a magyar főváros között.

Az IB 3278-as számú járatok helyi idő szerint 11:45-kor indulnak Madridból és 14:55-kor szállnak le Budapesten, visszafelé pedig IB 3279-es járatszámmal 15:35-kor szállnak fel Ferihegyről és 18:55-kor érkeznek meg a Barajas repülőtér 4-es termináljára.

A 2019/20-as téli menetrendben heti hat járatot tervezett Madrid és Budapest között az Iberia, ami az előző év téli időszakához képest duplázást jelentett volna az útvonalon, ám 2020 elején a járvány miatt ez a járat is leállt, és csak 2021 nyarán indult újra csökkentett heti járatszámmal.