Négy helyet rontott a Budapest Airport az idei Skytrax-felmérésen, a budapesti repülőtér a tavalyi 89. helyről a 93. helyre esett vissza a világ reptereit rangsoroló 2020-as listában. A világ legjobb repülőtere címét immár nyolcadik alkalommal vitte el a Szingapúr-Changi reptér.

A 93. helyet szerezte meg idén a Budapest Airport a Skytrax minősítő cég idei felmérésén.

A budapesti repülőtér négy helyet rontott a tavalyi 89. helyezéséhez képest a világ legjobb repülőtereinek rangsorában.

A régiós versenytársak közül Varsó három helyezést javítva a 88. helyen futott be, ezzel megelőzve Budapestet, Prága viszont kiesett a top 100-ból. Bécs a tavalyi eredményéhez képest három helyezést javítva a 16. lett. A közép-európai regionális rangsorban Bécs a negyedik, Varsó a nyolcadik, Prága a kilencedik helyen szerepel.

Budapest továbbra is a kelet-európai repülőterek régiós rangsorában szerepel, ebben a kategóriában Ferihegy az első helyet érte el, megelőzve (sorrendben) Bukarestet, Tallint, Kijev-Boriszpolt, Rigát, Belgrádot, Pozsonyt, Tbilisit, Szkopjét és Szófiát.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Skytarx

A világrangsorban megőrizte vezető pozícióját a Szingapúr-Changi reptér, amely immár nyolcadik alkalommal lett a világ legjobb repülőtere. Csakúgy mint tavaly, Tokió Haneda a második lett, Doha Hamad pedig egy helyet javítva a harmadik lett, letaszítva a dobogóról a Szöul Incshon repülőteret, amely idén a negyedik helyezést érte el.

Ötödik lett a rangsorban a müncheni repülőtér, amely két helyet tudott javítani a 2019-es eredményéhez képest, így megszerezve az Európa legjobb repülőtere címet.

A világ első tíz repülőtere közé még sorrendben Hong Kong, Tokió Narita, Centrair Nagoya, Amszterdam Schiphol és Kansai tudott bekerülni. Az amszterdami repülőtér öt helyet javított 2019-es eredményéhez képest, így tudott bekerülni a tíz legjobb közé.

Európa nagy átszálló repterei közül Zürich a 11., London-Heathrow a 12., Frankfurt a 14., Párizs (CDG) a 20., Madrid a 27. helyre futott be. Érdekes megemlíteni, hogy a világ egyik legnagyobb átszálló repülőtere, a dubaji (DXB) repülőtér csak a 25. helyre fért fel a világrangsorban.

A koronavírus-járvány miatt a díjátadó rendhagyó módon zajlott. A teljes rangsor itt érhető el. Összefoglaló cikkünk a 2019-es és a 2018-as rangsorról itt olvasható.

A Skytrax World Airport Awards a világ legnagyobb globális utaselégedettségi felmérése, amely világszerte több mint félezer repülőtérre terjed ki. A Skytrax több mint 39 különféle területen ellenőrzi a repülőtéri szolgáltatások és termékek minőségét, az indulástól kezdve egészen az érkezésig. A minősítést minden esetben az utasok anonim, egységes rendszerű vélemény-nyilvánításának alapján határozzák meg.