Óriási kapacitáscsökkentést jelentett be teljes útvonal-hálózatára az American Airlines: nem közlekedik az idei nyári időszakban a szezonális Philadelphia–Budapest járat, és nem indul el a korábban bejelentett Chicago–Budapest járat sem.

Fotó: AIRportal.hu

Jelentősen csökkentette a felkínált kapacitást nemzetközi útvonalain az American Airlines.

A 2020-as nyári fő utazási időszakban a légitársaság a transzatlanti kapacitásainak 65 százalékát felfüggeszti, a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva. Számos új útvonalának megnyitását elhalasztotta, emellett összesen 25 szezonális járatát sem indítja újra az idei nyári menetrendben.

A koronavírus-járvány miatti kapacitáscsökkentés következtében a légitársaság törölte a szezonális Philadelphia–Budapest járatait 2020 nyarára, és a korábban bejelentett új, Chicago–Budapest járatát sem indítja el idén.

A légitársaság korábban azt közölte, hogy eredeti terveihez képest hamarabb küldi nyugdíjba a kiöregedő Boeing 767-es flottáját, amelyekkel a Philadelphia és Budapest közti útvonalat is teljesítette.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság a kialakult járványhelyzet miatt flottájának jelentős részét parkoltatja, az idősebb repülőgépek pedig már nem is térnek vissza a forgalomba. Ahogy erről beszámoltunk, a cég megválik 34 darab Boeing 757-es, 17 darab Boeing 767-es, 76 Boeing 737 (NG), kilenc Airbus A330-300-as és húsz Embraer E190-es repülőgépétől, továbbá mérlegeli mintegy ötven regionális repülőgépének kivonását is.

Korábban megírtuk, a Budapest Airport vezérigazgatója a héten közzétett nyílt levelében azt írta: számolni kell azzal, hogy a Budapest Airport a Malév csődje után hosszú évek alatt felépített útvonal-hálózat egy részét elveszítheti.

Fotó: AIRportal.hu