Elutasították a német légitársaság bérajánlatát a pilóták, így bármikor sztrájkba léphetnek – közölte a Vereinigung Cockpit szakszervezet.

Az érdekképviselet közlése szerint bár a Lufthansa legutóbbi ajánlata jó irányba tett lépés volt, nem teljesítette a pilóták követeléseit, amelyek között szerepel egy idei 5,5 százalékos béremelés, valamint automatikus inflációkövetés.

„A sztrájk jogi és szervezési előkészületei megkezdődtek, de a szakszervezet továbbra is nyitott a tárgyalások folytatására”idézte a Vereinigung Cockpit (VC) közlését a Reuters.

A cég csütörtök reggel nyújtotta be legújabb ajánlatát a Lufthansa és a Lufthansa Cargo pilótáinak béremeléséről, tájékoztatása szerint tudomásul vette a szakszervezet erre adott elutasító válaszát, de hangsúlyozta, hogy további időpontokat javasolt a tárgyalások folytatására.

A felek pénteken megerősítették, hogy a tárgyalások következő fordulóját augusztus 30-a, keddre időzítették.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Lufthansa

Amint korábban megírtuk, a Lufthansa pilótái július végén elsöprő többséggel szavaztak a sztrájk mellett, amely arra biztosít lehetőséget az érdekképviseletnek, hogy akár azonnali hatállyal sztrájkba hívhassa a légitársaság és a cargo-divízió mintegy ötezer pilótáját, ha nem sikerül megállapodni a munkáltatóval.

Amint beszámoltunk róla, július végén a Lufthansa szinte teljes forgalmát megbénította több németországi reptéren a földi dolgozóinak sztrájkja, amely miatt több mint ezer járatot kellett törölni. Emellett a német légitársaságnak a munkaerőhiány miatt számos alkalommal kellett ritkítania nyári menetrendjét, sőt utóbb az őszi hónapok forgalmának és a téli menetrend megnyirbálást is kilátásba helyezték.

Szintén nem született megegyezés a csoport diszkont leányvállalatának pilótáival, a Eurowingsnél ezért augusztus 31-ig él a szakszervezet sztrájkfelhívása.

Fotó: AIRportal.hu