A logisztikai óriás a felvásárlással a saját cargo-üzemelés és egy európai csomópont létrehozása felé tesz jelentős lépést.

A Mediterranean Shipping Company (MSC) logisztikai óriáscég többségi részesedést szerzett egy milánói bázisú áruszállító légitársaságban.

Az Alis Cargo Airlinest még 2019-ben hozta létre az Air Dolomiti egykori alapítója, Domenico Alcide Leali, 2021-ben néhány hónapig Boeing 777-200ER típusú utasszállító repülőgéppel teljesített áruszállító járatokat, mielőtt felfüggesztette működését.

A légitársaság a tervek szerint 2024 elején indítja újra működését egy Boeing 777F áruszállító repülőgép átvételével, az MSC ezt követően szerez teljes tulajdont a cégben.

Forrás: Atlas Air

A milánói bázisú Boeing 777-es üzemeltető felvásárlásával az MSC Air Cargo egy európai elosztóközpont létrehozása, valamint a saját üzemeltetésű flotta irányába tesz jelentős lépést.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Amint korábban megírtuk, az MSC 2022 szeptemberében jelentette be, hogy versenybe száll a légiáru-szállítási üzletágban, ez után négy, az amerikai Atlas Air által üzemeltetett Boeing 777F repülőgéppel kezdték meg ezt a tevékenységüket, az elsőt tavaly novemberben állították forgalomba.