Tizenhat új repülőgép megrendelését hagyta jóvá mai ülésén a Lufthansa AG igazgatótanácsa mintegy 2,1 milliárd euró értékben. A repülőgépeket több lépcsőben veszik át a csoport légitársaságai a 2022-ig tartó időszakban, a cég 2018-as beruházási terveit a beszerzés nem érinti.

Fotó: Swiss

A jóváhagyott terv szerint a Swiss további két darab Boeing 777-300ER szélestörzsű repülőgéppel bővíti flottáját 2020 elején, melyekkel az útvonalhálózatot bővíti majd tovább a svájci légitársaság.

Két darab Boeing 777F áruszállító repülőgép csatlakozik a Lufthansa Cargo flottájához, melyek az MD-11-esek cseréjét szolgálják majd.

A Swiss és Lufthansa Cargo flottájának bővítését/modernizálását a cég közlése szerint a két vállalat gazdasági sikerei teszik lehetővé.

Az igazgatótanács döntése továbbá jóváhagyta maximum 12 darab rövid és közepes hatótávolságú Airbus A320-családba tartozó megrendelését.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság hat darab Airbus A320neo repülőgépre korábban megkötött opciós szerződését változtatja kötelező érvényű megrendeléssé, melyeket 2022-ig vesz át a cég. Az újabb neók a flottában szolgáló régebbi repülőgépeket váltják, de azt nem részletezték, hogy a Lufthansa Group melyik cégéhez kerülnek majd.

A csoport további hat darab A320ceo (current engine option – jelenlegi hajtóműves változat) opciós megrendeléséről határozott, amelyek már idén megérkezhetnek a légitársasághoz. Ezen gépek beszerzésére az Airbus A320neo repülőgépek átadásának csúszása miatt van szükség.

Fotó: AIRportal.hu