A turizmus fellendítése érdekében szándéknyilatkozatot írt alá az emírségekbeli két légitársaság, ami multi-city foglalási lehetőséget is kínálna majd mindkét cég útvonalhálózatán.

Az Egyesült Arab Emírségeket felfedezni vágyó turisták számára a tervezett megállapodás lehetővé tenné azt is az egyszerűbb poggyászfeladás mellett, hogy az utasok az odaútra szóló jegyüket az Emirates járatára Dubajba vagy az Etihad járatára Abu-Dzabiba váltsák meg, majd hazafelé a másik légitársaság gépével és a másik repülőtérről hagyják el az országot.

Ugyancsak lehetőség lenne arra a multi-city jegyében, hogy visszaúton másik célállomásra érkezzenek (open jaw repülőjegy), bármely cég járatán.

A hálózatbővítési együttműködés kezdeti szakasza a fókuszt a Kínából és Európa egyes részeiről az Emirátusokba érkező utasokra helyezné.

A látogatók több várost is felfedezhetnének a Dubajba vagy Abu-Dzabiba tervezett utazásukon felül, anélkül, hogy vissza kellene térniük az eredeti repülőtérre.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Emirates

Az együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot az Arabian Travel Marketen a két légitársaság képviseletében, több vezető tisztségviselő jelenlétében Adnan Kazim, az Emirates kereskedelmi igazgatója, Mohammad Al Bulooki, az Etihad Airways operatív igazgatója, Sir Tim Clark, az Emirates légitársaság elnöke és Antonoaldo Neves, az Etihad vezérigazgatója írta alá.

Ez a második alkalom, hogy az Emirates és az Etihad együttműködést jelent be. Az Emirates Group Security és az Etihad Aviation Group 2018-ban megállapodást írt alá a légiközlekedés biztonságának javításáról az Egyesült Arab Emírségeken belüli és kívüli információmegosztás révén. Emellett az Emirates tavaly megállapodást kötött Abu-Dzabi Kulturális és Turisztikai Minisztériumával, hogy növeljék az Egyesült Arab Emírségek fővárosába irányuló turizmust a légitársaság nemzetközi hálózata révén.