A Norwegian kivonulását és a Germania leállását kihasználva a Mallorcán lévő bázisának jelentős bővítését tervezi a Laudamotion, amely e két cég ottani dolgozóit is átvenné.

Forrás: Laudamotion

Kettő helyett már négy Airbus A320-ast állomásoztat Mallorcán júniustól az osztrák Laudatmotion.

A Ryanair-leányvállalat az aero.de cikke szerint azt használja ki, hogy a Norwegian bezárja az ottani bázisát a költségcsökkentési programja jegyében, a Germania pedig csődbe ment és beszüntette működését.

E két, Mallorcáról kivonuló légitársaság ottani dolgozóit is szívesen átvenné a Laudamotion.

A járathálózat bővítésével új németországi és osztrák célállomásokra közlekedik majd az osztrák fapados, de a meglévő útvonalakat is sűrítenék, de részleteket egyelőre nem közölt a cég. Jelenleg napi egy járata van Mallorcáról Hannoverbe, Münster-Osnabrückbe és Salzburgba, valamint heti több Düsseldorfba, Stuttgartba és Bécsbe.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mint arról beszámoltunk, a Ryanair több lépés után a közelmúltban lett 100 százalékos tulajdonosa a csődbe ment Air Berlin-leány Nikiből az egykori alapító, Niki Lauda által feltámasztott légitársaságnak.

És bár egyelőre veszteséges a működése, emiatt két osztrák bázisát is bezárja, a Laudamotion a flottáját további A320-asokkal bővíti, és más városokban erősít, például Stuttgartban, ahonnan Budapestre is közlekedik majd várhatóan e hónap végétől.