Kilencről 21 gépesre növeli Airbus A320-asokból álló flottáját a Ryanair többségi tulajdonában működő osztrák Laudamotion. A légitársaság gyorsítja a bővítést a stuttgarti bázisán is, az eredetileg tervezettnél egy hónappal előbb, már február végén elindítja a Stuttgart és Budapest közötti járatait.

Forrás: Laudamotion

Az idén huszonegy gépesre növeli Airbus A320-as repülőgépekből álló flottáját a Laudamotion. Az osztrák diszkont légitársaság ezen felül további akár hat Boeing 737-800-as repülőgépet bérel majd személyzettel együtt többségi tulajdonosától, a Ryanairtől.

Így összesen 27 repülőgéppel szolgálja majd ki a bővülő rövid- és középtávú útvonalhálózatát.

A légitársaság flottájába kerülő Airbus A320-asok átlagosan ötévesek lesznek, és mindegyiket lízingeli majd az osztrák cég.

A Laudamotion működésének első tíz hónapjában több mint 3 millió utast szállított és több mint 17500 járatot teljesített, átlagosan 94 százalékos töltöttséggel. A Ryanair 75 százalékos tulajdonában álló légitársaság 2019-ben pedig 5 millió fölé kívánja növelni utasai számát.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A cég korábban azt jelentette, hogy működésük első évében, 2018-ban körülbelül 150 millió eurós mínuszt várnak, ezt az üzemelés elindításának egyszeri magas költségeivel indokolták.

A Laudamotion Bécsben, Stuttgartban, Düsseldorfban és Mallorcán rendelkezik bázisokkal.

A 2019-ben tervezett expanzió részeként a légitársaság jelentősen bővíti hálózatát a stuttgarti bázison, így a korábban tervezettnél egy hónappal előbb, már február végén elindítja több Stuttgartból tervezett járatát, köztük a budapestit is.

A legfrissebb információk szerint a Laudamotion repülőgépei hetente két alkalommal, szerdán és vasárnap közlekednek majd Stuttgart és Budapest között, 2019. február 28-tól.

A légitársaság szintén egy hónappal előrehozta a Stuttgartból Bolognába, Koppenhágába, Krakkóba, Bergamóba, Nápolyba, Mallorcára és Trevisóba közlekedő járatainak indulását.

Az ATW Online információi szerint az első két A320-ast a dublini központú SMBC Aviation Capital lízingcégtől bérlik majd, a többi példány forrásáról egyelőre nem közölt információkat a légitársaság.