A Ryanair lett a Laudamotion osztrák diszkont légitársaság 100 százalékos tulajdonosa, miután az ír cég felvásárolta a Niki-utód részvényeinek maradék 25 százalékát is az utóbbi hónapokban komoly egészségügyi problémákkal küzdő ex-Formula 1 autóversenyzőtől, Niki Laudától. Az üzletről még decemberben állapodtak meg a tulajdonosok, azonban csak ma hozták ezt nyilvánosságra.

A Ryanair az idei nyári szezonban 25 gépesre növeli az osztrák leánycég flottáját a tavalyi 18-ról, valamint több lízingcéggel is megállapodást kötöttek, hogy a Laudamotion flottája 2020-ra 30 gépesre bővülhessen. Az osztrák low-cost cég továbbra is Airbus-üzemeltető marad.

A szállított utasok számát tekintve a 2019 márciusában záruló üzleti évben 4 milliós, míg a második évben 6, a harmadikban pedig 7,5 milliós forgalmat tervez a cég.

Az idei nyári menetrendben a Laudamotion négy bázisrepülőtérrel üzemel, Bécsben 8, Düsseldorfban 7, Stuttgart 3, Palma de Mallorcán pedig két repülőgépét állomásoztatja.

A tervek szerint a 2019-es téli menetrendben a Laudamotion 11 gépesre növeli bécsi bázisú flottáját, ezzel az Austrian mögött a második legnagyobb légitársaság lesz az osztrák főváros repterén.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Amint korábban megírtuk, a Laudamotion gyorsítja a bővítést a stuttgarti bázisán is, az eredetileg tervezettnél egy hónappal előbb, már február végén elindítja a Stuttgart és Budapest közötti járatait.

A felvásárlás nem okozhatott nagy meglepetést, hiszen a Ryanair már tavaly nyár óta tulajdonolja az osztrák légitársaság 75%-át, és az ír cég 2018-ban azt is bejelentette, hogy opcióval rendelkezik a cég teljes felvásárlására. A Laudamotion még 2018. tavaszán jött létre az Air Berlin csődje után fizetésképtelenné vált Niki romjain.

Forrás: Laudamotion