Február 1-jén, szerdán reggel csődeljárást kezdeményez a Flyr, miután a norvég low-cost légitársaság igazgatótanácsa megállapította, hogy nem tudja fenntartani a cég működését.

A Flyr leállította minden tevékenységét, beleértve a repülőjegy-értékesítést is, valamint véglegesen törölte az összes járatát.

A légitársaság tájékoztatása szerint az igazgatótanács azt követően döntött a csődeljárás szerda reggeli elindításáról, hogy a sikertelen tőkeemelési kísérlet után nem sikerült alternatívát találni a cég kritikus likviditási helyzetének rendezésére. A Flyr irányítását várhatóan holnaptól csődbiztos veszi át.

A repülőjeggyel rendelkező utasoknak a cég azt javasolja, forduljanak a bankjukhoz, hogy a kártyájuk kibocsátóján keresztül visszatérítést igényeljenek.

A Flyr január 30-i közlése szerint a pénzügyi gondok miatt hat gépe személyzettel együtt történő, a teljes 2023-as nyári időszakra vonatkozó wet-lease bérbeadása is meghiúsult, amelytől a légitársaság fix bevételt remélt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu

A 2020-ban számos korábbi Norwegian-alkalmazott részvételével alakult, járatait 2021-ben elindító Flyr flottájában hat lízingelt Boeing 737-800-as és hat 737 MAX 8-as teljesített szolgálatot.

Ezek mintegy felét az idei téli időszakra már leállította a légitársaság, mert a magas üzemanyagárak, kamatok és infláció miatt megrendült pénzügyi helyzete miatt kénytelen volt jelentősen visszavágni az útvonalhálózatát. Akkor a dolgozók jelentős részét fizetés nélküli szabadságra küldték, másokat pedig részmunkaidőben alkalmaztak.

A légitársaság távlati tervei között még az induláskor szerepelt egy Oslo és Budapest közötti járatnyitás is, a csőd előtt a légitársaság két repülőgépe a Lufthansa Technik Budapestnél járt időszakos karbantartáson.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!