A két európai ultra low-cost riválisához hasonló kézipoggyász-szabályokat vezet be 2021. február 10-től az Easyjet, az alap tarifájú repülőjegyet váltó utasok csak egy kis méretű, az ülés alá elhelyezhető csomagot vihetnek a fedélzetre.

Megváltoztatja a kézipoggyászokra vonatkozó szabályzatát az Easyjet 2021. február 10-től.

A légitársaság utasai csak egy darab, maximum 45x36x20cm méretű táskát vihetnek ingyenesen magukkal a fedélzetre, amelynek el kell férnie az előttük lévő ülés alatti lábtérben.

Azok az utasok, akik az első sorokban lévő, vagy a nagyobb lábterű ülések egyikére foglaltak helyet, ezen kívül még egy szabványos méretű kabintáskát (max 56x45x25cm) is magukkal vihetnek a fedélzetre, amit a fej feletti tárolókban helyezhetnek el. Géptípustól függően 42 vagy 63 ilyen hely áll rendelkezésre a légitársaság járatain.

Az Easyjet Plus kártyával rendelkező utasok és azok, akik a FLEXI tarifát vásárolják meg, szintén magukkal vihetnek egy gurulós kabinbőröndöt, azonban a fedélzetre csak akkor vihetik azt magukkal, ha rendelkezésre áll elég hely.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Easyjet

A kézipoggyászok maximális tömegét továbbra sem korlátozza a légitársaság, csak a megadott méretkorlátba kell beleférnie az utasoknak.

Az új szabályok 2021. február 10. után közlekedő járatokra vonatkoznak, de azok az utasok, akik még december 1. előtt vásárolták meg a repülőjegyüket ezen időpont utánra, ingyen vihetnek magukkal egy gurulós kézipoggyászt, ezt azonban a közlés szerint fel kell adniuk a check-innél.

Az Easyjet az intézkedéssel több mint két éves fáziskéséssel, de lényegében beállt a sorba a két európai ultra low-cost konkurens, a Ryanair és a Wizz Air után.

Előbbi 40x20x25 cm, utóbbi 40x30x20 cm méretű poggyászokat enged a fedélzetre 2018 novemberétől felár nélkül. Az Easyjetnél a megengedett maximális méretet valamivel nagyobbra szabták ezeknél.

Az Easyjet 7 brit fontért (kb. 2800 forint) kínál egy előre vagy a reptéren megvásárolható, Hands Free elnevezésű terméket, amellyel az utas a kabinbőröndjét feladhatja a járatra történő bejelentkezéskor, amit az érkezési repülőtéren a csomagfelvételnél kap vissza.

Az új szabályok bevezetésének indoklásánál is a fapados versenytársaiéhoz hasonló húrokat pendített meg az Easyjet: pontosabb járatokat, valamint kevesebb várakozást ígérnek a járatok beszállításánál.