A napokban érkezett meg a Cargolux 3500. járata a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. A luxemburgi központú légitársaság immár 18 éve biztosítja a légi összeköttetést a világ repülőterei és a Budapest Airport között.

18 év, 3500 járat, több, mint 200 000 tonna elektronikai, autóipari, gyógyszeripari légiáru, vagy épp légi úton szállított élőállat – így lehetne összefoglalni a Cargolux budapesti pályafutását a repülőtér üzemeltetőjének lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint.

A légitársaság 2002-ben indította el menetrend szerinti járatait a Liszt Ferenc-repülőtérre, elsősorban a távol keleti importra és magyarországi exportra alapozva, így 18 éve megszakítás nélkül üzemel a magyar főváros repülőterére.

Fotó: AIRportal.hu

A Cargolux elsősorban Hongkongból és Csengcsouból közlekedik Budapestre, járatai pedig a luxemburgi központba folytatják útjukat, onnan számtalan úti célra nyílik szállítási lehetőség világszerte a magyar exportőrök számára. Ebben rejlik a légitársaság vonzereje és sikere is: a légi szállítási iparág számára kulcsfontosságú a széles elérhetőséget biztosító hatékony útvonalhálózat és szállítási kapacitás.

„Nagyra értékeljük hosszú és kiváló együttműködésünket a Cargolux légitársasággal: idén ez a mindenki számára gyümölcsöző kooperáció nagykorúvá vált – mondta Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Hozzátette: „Az elmúlt 18 év számos örömteli pillanatot és kihívást tartogatott számunkra: 2008 után közösen éltük át a gazdasági világválság hatásait, de 2019-ben együtt ünnepelhettük azt a napot, amikor a Cargolux Jumbója elsőként gördült be az új BUD Cargo City előterére. 2020-ban, a koronavírus járvány elleni harcban minden korábbinál fontosabbá váltak a dedikált cargo járatok: ebben az időszakban a Cargolux repülőgépei is garantálták az orvosi eszközök leghatékonyabb szállítását.”

Fotó: AIRportal.hu

„A légiáru-szállítás stratégai jelentősége vitathatatlan a Budapest Airport számára” – emelte ki Kossuth József cargo vezető. „A BUD Cargo csapatával minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy a légiáru-szállítás számára a legoptimálisabb környezetet teremtsük meg a repülőtéren és a cargo közösségben. Stratégiai terveket csak olyan megbízható, hosszútávú partnerekkel lehet megvalósítani, mint amilyen számunkra a Cargolux. A következő években is bízunk a sikeres együttműködésben.”

“A Cargolux büszke erre a mérföldkőre, mert azt jelzi, hogy zökkenőmentes az együttműködésünk a Budapest Airporttal és cargo közösségével. Az évek során egyre szorosabbá vált ez az együttműködés, és partnerségünk előnyeit élvezhette az összes érdekelt fél. Készen állunk a további építkezésre, hogy konszolidáljuk vezető pozíciónkat a régió légiáru-szállításában” – jelentette ki Domenico Ceci, a Cargolux értékesítésért és marketingért felelős alelnöke.