Az elmúlt időszak bizonytalansága után kiderült, hogy az Indigo Partners amerikai befektetőcsoport megmelte azt az ajánlatát, amennyiért részesedést vennének a veszteséges izlandi fapados légitársaságban.

A tavaly ősszel kérőként jelentkező Indigo Partners megemelte az árajánlatát, amennyiért részesedést szerezne a pénzügyi nehézséggel küzdő izlandi fapados Wow Airben – írja az aero.de portál.

Az amerikai befektetőcég az eddig kínált 75 millió USA-dollár helyet 90 milliót adna.

A légitársaság most hétvégén tette közzé ezt, hangsúlyozva, hogy bár a tavaly év végén kezdődött átvilágítás és számos tárgyalás sikert hozott, még továbbiak vannak hátra, és a Wow Air kibocsátott kötvényeinek feltételeiben is módosításokat kell eszközölni.

Fotó: AIRportal.hu

A tervek szerint az Indigo Partners egyrészt résztulajdont szerezne, másrészt tőkére konvertálható kölcsönt nyújtana a légitársaságnak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mint megírtuk, a Wow Air körüli bizonytalanságot fokozta nemrég, hogy kiderült: a február 28-i határidő lejárt, de nem született végleges megállapodás az Indigo Partners és a tulajdonosok között. Szűkszavúan csak annyit közöltek a felek, hogy március végére halasztották az ügylet lezárását.

Az izlandi fapados tavaly év végén megvált flottájának csaknem felétől, dolgozókat bocsátott el, járatokat szüntetett meg, hogy úrrá legyen a veszteségeken.

Az Indigo Partners egyébként nem csak a Wizz Air mögül ismert, hanem az USA-beli Frontier, a mexikói Volaris és a chilei Jetsmart is a portfóliójukhoz tartozik.