A Frontier 250 millió dolláros meghiúsulási díjat ajánl a Spirit részvényeseinek, ha a versenyhatóságok nem engedélyeznék a 2,9 milliárd dollár értékű felvásárlását.

A Frontier azt követően ajánlotta fel a negyed milliárd dolláros „bánatpénzt”, hogy az Institutional Shareholder Services (ISS) tanácsadó cég arra szólította fel a Spirit részvényeseit, hogy szavazzanak nemmel az ajánlatra, mert fennáll a kockázata annak, hogy a versenyhatóságok nem hagyják jóvá a két légitársaság összeolvadását.

Bill Franke, a Frontier elnöke viszont magabiztos abban a tekintetben, hogy az amerikai trösztellenes hatóság nem fog kivetni valót találni, ezért ajánlotta fel a nagy összegű biztosítékot – írta a Reuters.

Forrás: Airbus

A Spiritet szintén megvenni kívánó Jetblue álláspontja szerint a Frontier a bánatpénz felajánlásával elismeri: az ő ajánlata esetén is fennáll a kockázata annak, hogy versenyhatósági aggályok miatt nem sikerülhet az összeolvadás. Ismeretes, a Spirit vezetősége épp ezzel indokolva javasolta a részvényeseknek, hogy ne a Jetblue ajánlatát fogadják el.

A tulajdonosok a tervek szerint június 10-én szavaznak majd a Frontierrel kötendő üzletről, de azt egyelőre nem tudni, hogy utóbbi mostani ajánlata miatt megváltoztatja-e ajánlását az ISS-tanácsadócég.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Frontier február 7-én tett ajánlata a Spirit részvényeit darabonként 25,83 dollárra értékelte, amelyet készpénzzel és és saját részvényeivel egyenlítene ki. A Jetblue kéretlen ajánlata részvényenként 30 dollár készpénzt ígért, amelyet a Spirit-menedzsment elutasított, ezért azt később 33 dollárra emelték. A Jetblue 200 millió dolláros felbontási díjat ajánlott fel, ha a szabályozó hatóságok megakadályozzák a tervezett üzletet.

Forrás: Airbus