További Bombardier Q400-asokkal bővíti flottáját az euroLOT. A lengyel regionális légitársaság 6 gépre szóló rendelést véglegesített a kanadai repülőgépgyárnál – adta hírül mai közleményében a Bombardier.

Kapcsolódó cikk, előzmény Bombardier Q400-asokkal modernizál az euroLOT

Az euroLOT idén márciusban 20 Bombardier Q400 NexGen-re írt alá vásárlási szerződést, ebből 8 darab volt véglegesítve és a fennmaradó 12 gépre opciós foglalást tett. A mai bejelentés értelmében a 12 gépes keretből konvertáltak 6 darabot végleges rendeléssé.

A lengyel regionális flotta ezzel 14 darab vadonatúj Bombardier Q400-ast fog számlálni. A gépek szállításai mint arról beszámoltunk május 17-én vették kezdetüket.

Az euroLOT az útvonalhálózatának fejlesztése, valamint flottájának modernizálása érdekében döntött a kanadai repülőgépgyár turbolégcsavaros típusa mellett. A Bombardierrel kötött újabb 6 gépre szóló szerződés 190 millió dolláros üzletet jelent a vállalatnak.

A flottában jelenleg 6 darab Q400-as teljesít szolgálatot, eddig ennyit adott át a gyártó az euroLOT számára, amely 78 üléses kialakításban rendelte a típust.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!