Bejelentette 2018-as nyári menetrendjét a cseh Travel Service charter légitársaság magyarországi leányvállalata, a Travel Service Hungary – közölte lapunkkal a cég.

A légitársaság az utazási irodákkal szorosan együttműködve, a piaci igényeket folyamatosan vizsgálva idén három új célállomásra indít járatokat:
Barcelonába, Tiranába és Marsza Alamba, illetve több, már hagyományosnak mondható útvonalán sűríti a nyári menetrendet.

Fotó: AIRportal.hu

Idén több, mint 13%-os kapacitásbővítést hajt végre a magyar charter légitársaság, miután a tavalyi 36 után idén 41 járatpárt indítanak hetente Budapestről és Debrecenből.

A legújabb Travel Service járat Budapestet köti össze Tiranával, június 19. és szeptember 11. között heti egy alkalommal keddenként, így a durresi tengerpart is elérhető lesz a fővárosból a Robinson Tours szervezésében.

Budapestről és Debrecenből pedig az igen népszerű nyaralóhely, Barcelona, és a Costa Brava lesz elérhető hetente egyszer péntekenként, június 15-től szeptember 28-ig az IBUSZ ajánlatában.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A járat érdekessége, hogy a budapesti bázisról először egy rövid, 30 perces járattal átrepül a Travel Service repülőgépe Debrecenbe, hogy onnan elvigye az utasokat Barcelonába és vissza, majd egy újabb 30 perces úttal visszatér Debrecenből Budapestre. Így ez lesz az első alkalom, hogy ekkora repülőgép heti rendszerességgel teljesítse a Budapest – Debrecen útvonalat.

Marsza Alam a Travel Service Hungary idei leghosszabb útvonala

Több év után visszatérő úti cél lesz Marsza Alam is, ahova szintén hetente egyszer fog repülni a Travel Service hétfőnként, június 11-től október 29-ig, szakzsargonban úgynevezett „háromszögben”: Budapest – Marsza Alam – Hurghada – Budapest útvonalon, az utasoknak a Vörös tenger klímáját és élményeit nyújtja a Kartago Tours.

Az idei szezonban ez a járat lesz a leghosszabb a Travel Service Hungary kínálatában. Ilyen hosszú útvonalon nagyon nagy előny a Travel Service-szel utazóknak, hogy budapesti bázissal indulnak a járatok, így a nyaralók fél nappal többet tölthetnek az üdülőhelyen ahhoz képest, mintha afrikai, vagy öböl-menti légitársasággal utaznának.

Járatsűrítés lesz olyan hagyományos útvonalakon is, mint Burgasz, és Antalya. A Napos Partra hetente hatszor, míg a Török Riviérára hetente tízszer lehet majd eljutni június elejétől november elejéig különböző utazási irodák csomagajánlataival.

Így a Budapestről elérhető célállomások: Antalya, Burgasz, Rodosz, Karpathos, Korfu, Kefalónia, Khánia, Heraklion, Zakinthosz, Barcelona, Palma de Mallorca, Hurghada, Marsza Alam, Tirana.

A Debrecenből elérhető célállomások: Barcelona, Antalya, Zakinthosz.

 “2017 igen sikeres év volt számunkra, erre építve 2018-ban tovább bővítjük járataink számát, és idén elérjük a Budapesten állomásozó két gépes flotta maximális kapacitását. A hét minden napján, mindkét gépünk három járatot teljesít majd a főszezonban.” – mondta el Farkas Attila, a Travel Service Hungary vezérigazgatója.

“Mind a budapesti, mind a debreceni reptérrel folytatjuk hosszú távú együttműködésünket, és a repterek nyári forgalom növekedéséből jelentős szerepet vállal a Travel Service, mivel havonta közel 70.000 üléses kapacitást bocsátunk a piacra. A debreceni reptéren a nyári hónapokban mi fogjuk bonyolítani a második legnagyobb forgalmat a jól ismert fapados légitársaság mögött. Mivel a kapacitásunk idén nyáron 100%-ban ki lesz használva, így minden bizonnyal 2018 lesz a cégünk eddigi legeredményesebb éve, és már most az vizsgáljuk, hogyan tudnánk jövőre tovább növekedni.” – tette hozzá a vezérigazgató.

A Travel Service Hungary 2018. évi nyári járatai:

Induló reptér Célállomás Járatok száma Időszak
Budapest Barcelona Heti 1 Június 15. – Szeptember 28.
Budapest Palma de Mallorca Heti 2 Június 14. – Szeptember 27.
Budapest Antalya Heti 9 Június   3. – November 7.
Budapest Burgasz Heti 6 Június 16. – Október 10.
Budapest Rodosz Heti 2 Június 14. – Október 1.
Budapest Korfu Heti 4 Június 11. – Október 1.
Budapest Heraklion Heti 4 Június 12. – Október 6.
Budapest Zakinthosz Heti 4 Június 13. – Szeptember 29.
Budapest Karpathos Heti 1 Június 14. – Szeptember 27.
Budapest Kefalónia Heti 1 Június 16. – Szeptember 29.
Budapest Khánia Heti 2 Június 17. – Szeptember 30.
Budapest Tirana Heti 1 Június 19. – Szeptember 11.
Budapest Marsza Alam Heti 1 Június 11. – Október 29.
Budapest Hurghada Heti 2 Június 11. – November 1.
Debrecen Barcelona Heti 1 Június 15. – Szeptember 28.
Debrecen Zakinthosz Heti 1 Június 16. – Szeptember 22.
Debrecen Antalya Heti 1 Június 17. – Szeptember 16.

Amint arról korábban beszámoltunk, a cseh Travel Service 2018. január végén vette át első Boeing 737 MAX 8 típusú, új generációs hajtóművekkel felszerelt repülőgépét. A magyar leányvállalattal is rendelkező charter légitársaság közlése szerint a cégcsoportnak további 38 példányra van megrendelése.