A régió legnagyobb légijármű-karbantartó vállalata repülőgépes berendezések javításait végzi majd a tervek szerint 2024 tavaszára Maglódon felépülő, 7000 négyzetméteres központban, a közel kétmilliárd forintba kerülő projekttel 120 munkahely jön létre.

Repülőgépkerék és -fékagy, hajtóműalkatrész-javítás, kompozit szerkezetjavítás – egyebek mellett ezeket a munkákat végzik majd az Aeroplex Kft. leendő közép-európai berendezéskarbantartó üzemében, amelynek megépítését a légijármű-karbantartó iparág legnagyobb európai rendezvényén, az amszterdami MRO Europe kiállításon jelentették be.

A dedikált üzemben a világ minden részéről érkező megrendeléseket teljesítenek majd.

„Az Aeroplexnél minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy hazánk szerepét és jelenlétét erősítsük a légiipar nemzetközi színterén. Ezt a célt szolgálta a tavalyi évben átadott új hangárunk is, amelyben szélestörzsű repülőgépeket is tudunk fogadni. Az Aeroplex új maglódi üzeme pedig lehetővé teszi számunkra, hogy úgy mennyiségben, mint minőségben szintet lépjünk a repülőgépes berendezések karbantartása terén, és az iparágnak egy újabb szegmensében kerüljünk Európa élmezőnyébe” – jelentette ki Demény Árpád, az Aeroplex Kft. ügyvezetője.

Fotó: AIRportal.hu

Az Aeroplex új üzeme lehetővé teszi, hogy évente több tízezer repülőgépkerék karbantartását is elvégezzék, ezzel pedig a legnagyobb nemzetközi repülőgép-üzemeltetők közvetlen beszállítójává válhat a magyar cég.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A hajtóművek alkatrészeinek javítása terén is ugrásszerűen nőtt a megrendelésszám az elmúlt években, ezért ezt a tevékenységét is bővítik az új telephellyel.

A kompozit szerkezetjavító egységben pedig különböző repülőgépelemek, pl. fékszárnyak, orrkúpok javítását végzik majd a magyar szakemberek.

A karbantartási munkák teljes körű támogatására további funkciók is helyet kapnak az üzemben, ilyen például a festés és fényezés, a szemcseszórás, a roncsolásmentes anyagvizsgálat és a logisztika is.

Fotó: AIRportal.hu

A beruházás teljes költsége megközelíti a kétmilliárd forintot, amely magában foglalja egyebek mellett a HelloParks Maglód ipari parkban helyet kapó üzem kialakítását, valamint egy teljesen új, félautomata és automata géppark beszerzését. A projektet teljes egészében az Aeroplex finanszírozza.

Az új berendezéskarbantartó központ a tervek szerint 2024 tavaszán kezdi meg működését, amellyel 120 munkahely jön létre.