A program felülvizsgálata után egy éves csúszást jelentett be a Mitsubishi a regionális gépének érkezésében, az első MRJ átadása 2017 második negyedéve helyett 2018 második negyedévében állhat forgalomba.

A gyártó honlapján közöltek szerint bár a szűzrepülés óta a gép alapvető tulajdonságaival elégedettek voltak, több olyan probléma is adódott, amelyeket időbe telik megoldani. Emellett a beszállítókkal is tárgyalni kell az alkatrészek leszállításáról, valamint egyes elemeket is áttervezhetnek.

A Mitsubishi hangsúlyozta, továbbra is elkötelezett a projekt iránt, a céljuk, hogy megrendelőik a legjobb terméket kapják.

Mitsubishi Regional Jet 90-es gyári színekben.(Fotó: Mitsubishi Aircraft Corporation) | © AIRportal.hu

Mitsubishi Regional Jet 90-es gyári színekben.
(Fotó: Mitsubishi Aircraft Corporation)


December közepén jelentette be a japán gyártó, hogy módosítani fognak a menetrenden, de akkor konkrét időpontot nem adtak meg. Annyit közöltek, hogy a gépek folytatják a berepülési programot, amelyet november 11-én kezdtek meg a szűzfelszállással, emellett újratervezik a berepülési és kivitelezési programot.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ez a negyedik csúszás a gép fejlesztésének történetében. A szűzfelszállást először 2012 második negyedévére időzítették, majd a dátumot először 2013-ra, majd később 2014 tavaszára módosították a hajtóművek beszerzési nehézségei miatt. Szintén a hajtóművek, illetve egyéb alkatrészek beszerzése miatt csúszott meg harmadszor is a program 2013-ban.

Az első tervek szerint az első gép az All Nippon Airways színeiben 2014 első negyedévében állt volna forgalomba.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!