A budapesti repülőtéren szakította meg útját a Qatar Airways Doha – London (Heathrow) járata pénteken nem sokkal déli 12 óra után. A QR3-as számú járatot teljesítő Airbus A380-800-as típusú repülőgép személyzete egy utas rosszulléte miatt döntött a nem tervezett leszállás mellett.

Forrás: AMS

A kétszintes, négyhajtóműves utasszállító a román-magyar határ térségében, Gyula környékén kezdte meg a süllyedést a budapesti leszálláshoz.

Az A7-API lajstromjelű negyed egykor biztonságosan leszállt a ferihegyi repülőtér 31R jelű futópályáján, majd a számára állóhelyként kijelölt B5 holding öbölbe gurult.

Az AMS Repülőtéri Sürgősségi Szolgálat a kijelölt állóhelynél várta a repülőgépet, majd megkezdték az utas vizsgálatát és ellátását.

A repülőgép fedélzetén egy 63 éves katari állampolgársaságú nő lett rosszul, aki magas lázra és mellkasi fájdalomra panaszkodott. Az AMS közlése szerint a beteg kimentését nehezítette, hogy a repülőgép felső fedélzetén foglalt helyet. Ellátást követően a beteget az Országos Mentőszolgálat repülőtérre riasztott rohamkocsija a Dél-Pesti kórház sürgősségi centrumába szállította.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Airbus A380-as superjumbo becenevű kétszintes, négyhajtóműves típus a világ legnagyobb befogadóképességű utasszállító repülőgépe. A típus Budapesten ritka vendégnek számít, eddig egyetlen egyszer, 2011 októberében járt Ferihegyen, egy bemutató alkalmával. A repülőtér az érvényben lévő eljárások szerint csak korlátozásokkal képes kiszolgálni a típust. Az A380-as végül fél négy után tudta folytatni útját London felé.