Dél-Korea nemzeti légitársasága októberben elindítja utasszállító járatait Szöul és Budapest között.

A Korean Air október 4-től hetente egy, majd a téli menetrendi időszak kezdetétől hetente két alkalommal repül a két főváros között.

A járat hétfőn este került be a foglalási rendszerekbe, az útvonalat Boeing 787-9-es repülőgépekkel teljesítik majd.

A légitársaság KE 971/972 járatai októberben keddi napokon 17 óra 5 perckor érkeznek Budapestre, majd 19 óra 15-kor indulnak vissza Szöulba, aztán október végétől hétfői és szombati napokon közlekednek, helyi idő szerint egy órával később.

Forrás: Korean Air

A Korean Air ezzel versenybe száll a LOT lengyel légitársaság Budapest és Szöul közötti járataival, amelyek jelenleg, valamint a foglalási rendszerekben szereplő adatok szerint a 2022/23-as téli menetrendben is hetente két alkalommal, hétfői és szerdai napokon közlekednek Boeing 787-esekkel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Budapest Airport cikkünk megjelenését követően kiadott tájékoztatása hozzáteszi, hogy a légitársaságnak szándékában áll a járatszám emelése heti háromra a későbbiekben.

A koreai légitársaság már a 2020-as nyári menetrendben tervezte, hogy elindítja a budapesti utasszállító járatait, aztán a járvány miatt a következő év tavaszára halasztották, de később ez sem valósult meg.

A Korean Air áruszállító járatait teljesítő Boeing 777F és 747F gépek viszont már 2020 óta rendszeres vendégnek számítanak a budapesti Liszt Ferenc reptéren.