Ma repülik át Szingapúrból a dél-franciaországi Tarbes-Lourdes repülőterére a Singapore Airlines 9V-SKA lajstromjelű Airbus A380-800-as repülőgépét. Ez volt a világon az első A380-as, amely kereskedelmi forgalomban utasokat szállított. A repülőgép most teljesen fehér színben, SQ 8898-as járatszámmal repül Tarbes-Lourdes repülőterére és ki tudja, hogy fog-e még valaha utasokat szállítani.

Amint korábban megírtuk, a Singapore Airlines kivonja a forgalomból az első négy óriásgépét, a repülőgépek további sorsa bizonytalan. Az óriásgépeket annak ellenére vonta ki a típus első üzemeltetője, hogy azok alig tíz éve álltak forgalomba.

A dél-franciaországi repülőtéren várhatóan addig tárolják a repülőgépet, míg a tulajdonosoknak nem sikerül rá újabb üzemeltetőt – bérlőt, vagy vevőt – találni, vagy rosszabb esetben alkatrészenként értékesíteni a repülőgépet.

A Singapore Airlines ennek ellenére nem tett le a típusról, sőt újabb példányokat várnak a flottába és a meglévő repülőgépek fedélzetét is felújítják.

Flightradar24.com screenshot a repülőgép útvonaláról
A cikk a hirdetés alatt folytatódik.