Egészen elképesztő mennyiségű elelmiszert fogyasztottak el az utasok az Emirates járatok fedélzetén tavaly, többek közt hetven tonna eper, 165 tonna lazacfilé, 58 millió zsemle landolt az Emirates utasok gyomrában 2016-ban. Ezen kívül még 3 millió tojás, 110 000 kg humusz, 27 tonna friss brokkoli és 43 000 kg krémsajt is elfogyott.

Évente több mint 100 millió fogást szolgálnak fel az Emirates First, Business és Economy osztályain, minden egyes fogás esetében különös figyelmet fordítva a részletekre – közölte lapunkkal a légitársaság.

A világ legnagyobb repülő éttermeként a légitársaság 6 kontinens 144 városába utazó több mint 55 millió utasának kínál a különböző desztinációk ihlette kulináris fogásokat.

Fotó: AIRportal.hu

Az Emirates évi 1 milliárd dollárt fektet a vendéglátásba, valamint 1 200 dubaji szakáccsal napi 24 órán át üzemelő konyhát működtet, amelynek köszönhetően naponta 590 járat utasa számára kínál ízelítőt a célországok gasztronómiájából.

A Dubajba tartó járatok fedélzetén felszolgált ételek állandó jó minőségének biztosítása érdekében a légitársaság 25 catering partnerrel is együttműködik a világ minden tájáról.

Helyi ízek

Az Emirates fedélzetén minden úti cél helyi ételkülönlegessége elérhető. A japán útvonalakon például autentikus cserépedényben japán evőeszközzel és teáskészlettel szolgálják fel a Kaiszekit és a Bento dobozokat, így biztosítva a hamisítatlan kulináris élményt.

Az Emirates 14 hónapos előkészületet követően, helyi szakácsok segítségével alkotta meg ausztráliai útvonalán a célország multikulturális ízei ihlette menüsorát. Az új menüsor közkedvelt tradicionális helyi fogások széles választékát, többek között mentás báránykolbászt kínál. A multikulturális Ausztráliát, valamint az Emirates változatos utazóközönségének igényeit és a légitársaság globális útvonalhálózatát tükrözve a menü ázsiai, illetve közel-keleti ízeket és hozzávalókat is felvonultat.

A regionális és szezonális kulináris trendekkel összhangban az Emirates havonta megújítja a fedélzeten kínált ételsort, és folyamatosan átdolgozza a receptjeit.

Fotó: AIRportal.hu

Az útvonalanként változó kenyérválaszték is a fedélzeti menük sokszínűségéről tanúskodik. Az ízesített, valamint a kovászos kenyér az európai útvonalakon népszerű, míg a paratha, a puri és a naan kenyerek az Emirates 9 indiai útvonalán érhetők el. A közel-keleti útvonalakon szereplő választékban többek között egy, a régióban népszerű, hajszálvékony kovásztalan arab kenyér, a markouk, valamint a zaatar fűszerkeverékkel vagy sajttal felszolgált manakish kapott helyet.

A prémium osztályokon az ételeket a kizárólag Emirates számára készített Royal Doulton étkészletben, Robert Welch evőeszközökkel szolgálják fel.

Az európai járatokon népszerűek a grillezett húsok és halak, valamint a burgonya alapú köretek. Ezzel összhangban az Emirates Budapest-Dubaj útvonalán Economy osztályon többek között lassan sült marhát rozmaringos burgonyával és szezonális zöldségekkel kínál étlapján, míg a Business osztályon utazók olyan főfogások közül választhatnak, mint a sajttal és spenóttal töltött csirkemell tejszínes gombamártással, burgonyával és vajas zöldséggel vagy a marhahúsfilé chilis vajjal, grillezett szezonális zöldségekkel és kakukkfüves burgonyapürével.

Globális partnerhálózat, a legjobb helyi és kézműves termékek

Fotó: AIRportal.hu

Az Emirates a minőségi alapanyagokból készült egyszerű, ám kiválóan elkészített ételek híve. Globális és hosszútávú beszállítói kapcsolatai által így a légitársaság a helyi kézműves termelők támogatásával a legjobb termékeket kínálhatja a fedélzeten. Az Emirates évente 15 000 kg perzsa feta sajtot vásárol Ausztráliából a Yarra-völgyből. A fedélzeten felszolgát olívaolaj pedig egy több mint 15 évre visszanyúló partnerségi kapcsolat eredményeként kizárólag az olaszországi Monte Vibiano városából, egy szén-dioxid-kibocsátás nélkül működő gyártótól származik.

Mint minden csillaggal kitüntetett étterem, az Emirates is kiemelt figyelmet fordít kizárólag első osztályú pezsgőket és borokat tartalmazó italkínálatára. A gondosan válogatott borkínálat tökéletesen kiegészíti a menüt, és olyan különlegességeket is tartalmaz, mint a 2005-ös Dom Pérignon Rosé pezsgő és az 1963-as Graham’s Colheita Port. A beszerzési stratégiának köszönhetően az Emirates jelenleg 3,8 millió üveg bort tárol Franciaország burgundiai pincészetében, amelyet az elkövetkező 7-10 évben szolgálnak majd fel.

A fedélzeten elérhető italok közül a kávé és a tea a legnépszerűbbek. Fedélzetének minden osztályán az Emirates az elmúlt 25 évben Dilmah teákat kínált utasai számára.

Évente több mint 9,6 millió teafilter fogy el több mint 10 féle ízben,
beleértve a First osztályon felszolgált, kizárólag a légitársaság számára gyártott Emirates Signature Tea nevű különleges teakeveréket. Az Illy és Nespresso kávék a prémium osztályok italai, amelyek közül az eszpresszó és a cappuccino a leggyakoribb választás.

Az Emirates a legfiatalabbakat gyermekbarát ételekkel várja, az orvosi vagy vallási okokból speciális étrendet követő utasok számára pedig szakácsok és táplálkozási szakértők bevonásával készített fogásokat kínál. A légitársaság palettáján szezonális menüsorok is helyet kapnak, így például a decemberi karácsonyi menüsor, vagy a Ramadán hónapjában a böjtölőknek készített speciális ételek.

Forrás: Emirates