Jelenlegi listaárakon számolva 23 milliárdos megrendelést jelenthet be a Farnborough Air Show-n az AirAsia-csoport és az Airbus jelentette a Bloomberg az ügyletre rálátó, meg nem nevezett informátorokra hivatkozva.

A gazdasági hírügynökség beszámolója szerint a maláj diszkont légitársasági csoport, mely már most a második legnagyobb A320neo vásárló, akár 100 darab A321neo repülőgép megrendelését mérlegeli. Ezzel a légitársaság keskenytörzsűekre szóló megrendelésállománya 500 fölé növekedne.

Az AirAsia ezen felül pedig 34 darab A330neo szélestörzsű repülőgépet rendelhet az Airbustól, amely százdarabosra növelné a légitársasági csoport a típusra leadott megrendelésállományát.

A hírügynökség forrásai szerint az óriási megrendelésről szóló tárgyalások még jelenleg is folynak, de a felek közötti megállapodás már kellően közel van ahhoz, hogy bejelentsék azt a Farnborugh Air Show-n

Az értesüléseket sem az Airbus, sem az AirAsia nem kívánta kommentálni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ugyanakkor, amint korábban megírtuk, Tony Fernandes, a légitársasági csoport vezérigazgatója egy Twitter bejegyzésben múlt héten kijelentette, hogy csak az áron múlik az, hogy az Air Asia X újabb rendelést adjon le az A330neóra, de érdeklik az A321neók is.

Forrás: Airbus