December 1-től az ingyenes fő étkezések között már csak pénzért szolgál fel rágcsálnivalót és alkoholos italokat a Lufthansa 37 hosszútávú útvonalán a turista és prémium turista osztályain, jövő év tavaszától pedig a többi interkontinentális járaton is bevezetik ezt.

Hosszútávú járatainak turista és prémium turista osztályán bevezeti a Lufthansa a magas minőségű snackek és alkoholos italok árusítását, kiegészítve ezzel a fő étkezéseket, amelyek továbbra is ingyenesek maradnak.

Forrás: Lufthansa

A rövidtávú járatokon már május óta – a légitársaság közlése szerint – sikeresen bejáratott és nagyon népszerű, Onboard Delights nevű menüből válogathatnak majd az utasok.

A légitársaság közleménye arra nem tér ki, hogy a fő étkezésekhez választható-e továbbra is térítésmentesen szeszes ital (bor és sör bizonyára igen), azonban az kiderül, hogy a pezsgők és röviditalok a fizetős menü részét képezik majd.

Az új rendszert első körben december 1-től 37 hosszútávú, észak- és dél-amerikai, ázsiai, valamint dél-afrikai útvonalán vezeti be a Lufthansa, 2022 tavaszától azonban a teljes interkontinentális hálózatra kiterjeszti ezt a német légitársaság.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság minden egyes, 3,5 euróba kerülő Share nuts nevű mogyorós szelet vásárlása után egy indiai segélyszervezetet támogat egy ételadag árával.

A 2022 tavaszáig érvényes menü. (Forrás: Lufthana)