Elkészült az első új generációs hajtóművekkel felszerelt A321-es az Airbus Tiencsinben működő összeszerelő üzemében, a gépet már át is adták a kínai Juneyao Airlinesnak.

A Pratt & Whitney GTF-hajtóművekkel felszerelt A321neo 207 utas szállítására alkalmas kabinberendezéssel áll forgalomba a légitársaságnál, fedélzetén 8 business és 199 turista osztályú ülést helyeztek el.

Forrás: Airbus

Az Airbus négy, az A320-as családhoz tartozó végszerelő sort tart fenn világszerte, Hamburgban, Toulouse-ban, Tiencsinben és az USA-beli Mobile-ban.

A tiencsini üzem felkészítésével az A321neo gyártására, valamint a toulouse-i egység folyamatban lévő továbbfejlesztésével és bővítésével az európai gyártó már mind a négy fő telephelyén képes lesz a legnagyobb befogadóképességű és legnépszerűbb neo-változat készítésére.

A 2008-ban átadott tiencsini üzem fejlesztésével az Airbus bővíteni és fokozni kívánja átfogó együttműködését a kínai légiközlekedési iparral, ez az egység a 2009-ben történt első A320-as átadása óta már több mint 600 repülőgépet szállított le.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.