Tíz hónappal a munkálatok megkezdése után átadták a Budapest Airport légiáru-kezelő központjának duplájára bővített forgalmi előterét, ahol egyszerre már négy Boeing 747-es kiszolgálása is végezhető.

A duplájára bővített, immár egyidejűleg négy F kategóriájú repülőgép kiszolgálására alkalmas cargo-előtéren a Qatar Airways Boeing 777F áruszállító gépét fogadták elsőként – közölte a repülőtér üzemeltetője.

A Budapest Airport tavaly augusztusban jelentette be, hogy a növekvő légiáru-forgalom gördülékeny kiszolgálása érdekében megkezdi a BUD Cargo City forgalmi előterének bővítését, amely 3,9 milliárd forintból valósul meg.

Forrás: Budapest Airport

A repülőtéren tavaly ősszel megkezdődött a Cargo City bővítése is, amely az idei év végére készülhet el, és évi 300 000 tonnára növeli teherszállítási kapacitását. A légiáru kiszolgáló központ 6500 négyzetméteres raktárral, 2000 négyzetméter irodával, valamint élő állatok fogadására is alkalmas, fedett területtel bővül.

A Budapest Airport légiáru-szállításban elért eredményeiről, tervezett és folyamatban lévő fejlesztéseiről bővebben interjúnkban olvashatsz.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Budapest Airport