Az Etihad magasabb szintre emelte az első osztály fogalmát: náluk már nem csak a kényelmes, ággyá alakítható ülés és a nagy képernyő van az árban, hanem egy külön lakosztály hálószobával, zuhanyzóval. Az Etihad Airways Residence lakosztályokkal felszerelt A380-as repülőgépei immár közel négy éve repülnek, de hozzájuk fogható kényelmet kínáló termékkel nem sok légitársaság kereskedelmi járatán találkozhatunk.

Az Etihad Airways Airbus A380-as repülőgépein alakította ki az első osztályú utazás új dimenzióját a „Residence” elnevezésű kabinnal:
a vendég kibérelhet egy komplett, kétszemélyes lakosztályt, ahol három külön helyiségben hálószoba, nappali és saját használatú zuhanyzó kapott helyet.

A szolgáltatásokkal az utas már a járat foglalásakor találkozik, ugyanis az Etihad VIP csapatának egyik tagja telefonon üdvözli a kedves vendéget az utasaik között. Az indulás napján természetesen sofőr érkezik a megadott címre (ez csak az Emirátusokban elérhető), plusz egy második autó, amely a csomagokat szállítja a reptérre.

Az utazáshoz jár az Etihad reptéri VIP várójának a használata, minden extra szolgáltatással.

Maga a lakosztály ajtaja egy nappaliba nyílik. Itt található egy kétszemélyes kanapé, vele szemben pedig egy hatalmas tévé. Itt szolgálják fel a megrendelt ételeket is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A Residence nappalija a bőr kanapéval és a tévével (Forrás: Facebook)

A nappaliból egy folyosó vezet a hálószobába, előtte található a fürdőszoba. Ebben természetesen helyet kapott egy mosdókagyló, egy WC és egy zuhanyzó. a fürdőben olyan kiegészítők kapnak helyet, mint a törölköző, a tusfürdő, a sampon, de még arra is figyeltek, hogy a padló fűtött legyen.

A hálószobában egy franciaágy található, és az utas kap pizsamát és ágyneműt.

A Residence hálószobája (Forrás: Facebook)

A menü természetesen minden olyan fogást tartalmaz, ami egy első osztályú utasnak kijár: steak, kaviár, pezsgő vagy éppen vörösbor válogatás – szinte bármit elkészít a repülőgép séfje.

Az élmény a érkezéskor sem ér véget, hiszen mielőtt a privát sofőr elvinné az utast az általa megjelölt helyre, lehetőség van ismét élvezni a repülőtéri lounge szolgáltatásait.

Az Etihad több útvonalán is elérhető a „Residence”, Adu Dhabi indulással New Yorkba, Sydney-be, Párizsba és Londonba is bérelhető a lakosztály.

A szolgáltatás ára nem meglepően meglehetősen borsos, míg egy egy irányú, ‘sima’ első osztályú repülőjegy Abu Dhabi és New York között 9 000 amerikai dolláros ártól elérhető,
a Residence 24 600 amerikai dollár körüli összegért (csaknem 7 millió forint) foglalható.

Meglepő módon viszont egy Sydney – Abu Dhabi  – New York utazás ennél alig kerül többe a Residence lakosztályban, már 26 500 dolláros áron elérhető a két szegmenses utazás.

Az Etihad összesen tíz Airbus A380-ast üzemeltet, melyből az elsőt 2014 decemberében, a tizediket pedig 2017 májusában vette át a légitársaság.

Az Etihad Residence lakosztályok komfortja egyedülálló a világon és a privát jetek kényelmével vetekszik. Magas szintű kényelmet nyújtó és privát teret kínáló kabinokkal azonban más légitársaságoknál is találkozhatunk: