A kedden létrejött megállapodásnak köszönhetően Vereinigung Cockpit szakszervezet lefújta a Lufthansa pilótáinak szerdára tervezett sztrájkját.

Egy szóvivő szerint kedden egy kulcsfontosságú részmegoldás született, ezt követően a részleteken kell dolgozni.

A tárgyalások délelőtt 10 órakor kezdődtek, és nagy időnyomás alatt zajlottak, mert a Lufthansának sztrájk esetén járattörlésekről kellett volna döntenie – írta DPA hírügynökség közlésére hivatkozva az aero.de portál.

Fotó: AIRportal.hu

Amint korábban megírtuk, a cég pilótáit képviselő Vereinigung Cockpit (VC) szakszervezet kedden este közölte, hogy a múlt hét pénteki után másodszor is sztrájkba lépnek a Lufthansa és a Lufthansa Cargo pilótái. Az utasszállító járatok pilótái szeptember 7., szerda 0 óra 1 perctől szeptember 8., csütörtök 23:59-ig, míg a cargo-gépek pilótái szintén szerdai kezdettel, de 24 órával tovább, péntek éjfélig sztrájkoltak volna.

A Lufthansa-pilóták munkabeszüntetése miatt múlt hét pénteken néhány – a német bázisokra visszatérő hosszútávú és a Cityline leányvállalat által üzemeltetett járatok kivételével – 800 járatát törölte a légitársaság, ami 130 ezer utast érintett, a sztrájk 32 millió eurós kárt okozott. A teljes napi menetrend törlése miatt azonban szombaton zökkenők nélkül újra tudta indítani hálózatát a német légitársaság.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Korábban megírtuk, hogy a Lufthansa pilótái július végén elsöprő többséggel szavaztak a munkabeszüntetés mellett, amely arra biztosít lehetőséget az érdekképviseletnek, hogy akár azonnali hatállyal sztrájkba hívhassa az utasszállítási és a cargo divízió mintegy ötezer pilótáját, ha nem sikerül megállapodni a munkáltatóval.

Amint beszámoltunk róla, eközben július végén a Lufthansa szinte teljes forgalmát megbénította több németországi reptéren a földi dolgozóinak sztrájkja, amely miatt több mint ezer járatot kellett törölni. Emellett a légitársaságnak a munkaerőhiány miatt számos alkalommal kellett ritkítania nyári menetrendjét, sőt utóbb az őszi hónapok forgalmának és a téli menetrendnek a megnyirbálást is kilátásba helyezte.