Bemutatták az új örmény nemzeti légitársaság, a Fly Arna arculatát, a céget az Air Arabia részvételével hozta létre az ország állami befektetési alapja.

Amint korábban megírtuk, még tavaly nyáron kötött megállapodást az Air Arabia Örményország nemzeti befektetési alapjával (ANIF) arról, hogy vegyesvállalati formában közösen hozzák létre az ország új, low-cost modellben működő nemzeti légitársaságát, amely a jereváni nemzetközi repülőtérről üzemel majd.

Mint ismert, az Egyesült Arab Emirségekben található Sardzsa városában székhellyel rendelkező Air Arabia több légitársaságot is sikerrel üzemeltet vegyesvállalati formában. A csoporthoz tartozik az Air Arabia Maroc, az Air Arabia Egypt és az Air Arabia Abu Dhabi, amely a Wizz Air Abu Dhabi versenytársa.

Örményország az Armenian Airlines 2003-as csődje óta nem rendelkezik állami tulajdonú nemzeti légitársasággal, később a magánkézben lévő Armavia próbálta betölteni ezt a szerepet, de 2013-ban az a cég is megszűnt.

Ahogy beszámoltunk róla, az örmény hatóságok egy ideje azon dolgoznak, hogy megnyissák a piacot az európai low-cost cégek előtt, még 2019-ben a Ryanair és a Wizz Air is jelezte, hogy belép az országba, és járatokat indít európai bázisairól.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.