Az új skandináv diszkont cég, a Norse Atlantic Airways bejelentette, hogy Oslo és London-Gatwick után a német fővárosból is indít járatokat az USA keleti és nyugati partjára.

Berlin-Brandenburg a harmadik európai reptér lesz a Norse útvonalhálózatában Oslo és London-Gatwick mellett, ahonnan hosszútávú diszkont járatokat indít az USA-ba.

A norvég startup légitársaság augusztustól közlekedik a német főváros és New York (JFK), illetve Los Angeles (LAX) között, kétosztályos fedélzeti elrendezésű Boeing 787-9-eseivel.

A keleti parti metropoliszba augusztus 17-től naponta, míg a nyugati parti nagyvárosba augusztus 19-től hetente háromszor indulnak majd a járatok. Előbbi útvonalra 160, utóbbira 189 eurótól indulnak az egyirányú repülőjegyek.

Forrás: Norse Atlantic Airways

A Norse Atlantic Airways június 14-én indítja el első járatát Oslóból JFK-re, ezt június 18-tól Fort Lauderdale, július 5-től Orlando, augusztus 9-től pedig Los Angeles követi. London-Gatwickről augusztus 12-én indul az első járat New Yorkba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság 15 darab Boeing 787-9 Dreamlinert üzemeltet, amelyből négy példány jelenleg wet-lease megállapodás szerint a spanyol Air Europának repül.

Forrás: Norse Atlantic Airways