A 2018/19-es téli menetrendi időszakban Boeing 737 MAX 8 repülőgépekkel teljesíti Helsinki – Budapest járatait a Norwegian diszkont légitársaság.

A cég által közzétett előzetes menetrendi információk szerint több más útvonal mellett
a Helsinki – Budapest járatokat hetente három alkalommal repülik majd az új generációs hajtóművekkel felszerelt Boeing 737 MAX 8 repülőgépek 2018. október 28-tól.

Forrás: Boeing

Budapest mellett Alicante, Ivalo, Kittila, London-Gatwick, Oslo, Oulu, Párizs-Orly, Rovaniemi, Salzburg és Tenerife South repülőtereire Helsinkiből közlekedő járatokon is fokozatosan váltják a Boeing 737-800-as repülőgépeket a légitársaság MAX 8-asai.

A légitársaság már jelenleg is Boeing 737 MAX 8-asokkal repül Helsinkiből több útvonalán, köztük Koppenhága, Dubai, Dublin, Gran Canaria, Malaga, Nizza, Prága és Stockholm Arlanda irányába.

Az Airline Route bejegyzése hozzáteszi, hogy a közölt dátumok még változhatnak, ahogy ez az új típusok forgalomba állításánál megszokott.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Norwegian a Boeing 737 MAX első üzemeltetője Európában, a légitársaság 2017. júniusában vette át első két új generációs keskenytörzsű repülőgépét. A Norwegian összesen 110 darab MAX 8 repülőgépet rendelt korábban, a 2017 végéig üzembe állított hat darab MAX-géppel a légitársaság 12 útvonalon repül Európából a Észak-Amerikába. A légitársaság a MAX-eket fokozatosan állítja forgalomba Európán belüli útvonalhálózatán is.