Tizenöt hónap letöltendő börtönbüntetést, pénzbírságot és kitiltást kapott az a 29 éves nő, aki a Southwest egyik járatán szólalkozott össze a légiutas-kísérővel, majd többször meg is ütötte.

Az eset 2021. május 23-án történt a Southwest WN 700-as számú, Sacramento és San Diego közötti járatán. Az utas azért keveredett konfliktusba a személyzettel, mert az utasítások ellenére nem volt hajlandó bekapcsolni a biztonsági övét és felhajtani az asztalkáját, valamint az akkor még kötelező maszkot sem viselte az előírtak szerint.

Az ütlegelésig fajult eset következtében a légiutas-kísérő megsérült, két foga is kitört, a leszállást követően kórházba kellett szállítani.

Az utas a bíróságon végül elnézést kért a viselkedéséért, azonban a bírót ez sem hatotta meg, az ügyészek által kértnél jóval szigorúbb, 15 hónapos börtönbüntetést, és három éves pártfogói felügyeletet szabott ki rá. Emellett 7500 dolláros (2,7 millió forint) bírságot és 26 000 dollár (közel 10 millió forint) kártérítést kell megfizetnie, és jó ideig feketelistára kerül az amerikai légitársaságoknál, amelyek így nem engedik felszállni járataikra.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Amint korábban megírtuk, az elmúlt években főként a maszkviselésből adódó konfliktusok és a mértéktelen alkoholfogyasztás miatt az USA-ban megszaporodtak a rendbontó utasok által elkövetett bűncselekmények, amelyek ellen az amerikai hatóságok zéró toleranciát hirdettek, és elrettentő mértékű büntetéseket kezdtek kiszabni.