Észak-Írország fővárosába március 27-től közlekedik majd a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről az ír fapados légitársaság.

A foglalási rendszerekbe feltöltött adatok szerint a Ryanair járatai hetente két alkalommal repülnek Budapest és Belfast között 2023. március 27-től.

A járatok a hétfői és csütörtöki napokon közlekednek.

Az FR9566 járatok hétfőnként helyi idő szerint reggel 6:30-kor szállnak fel Budapestről és 8 óra 35-kor érkeznek meg Belfastba, ahonnan FR9567 járatszámmal 9 órakor indulnak vissza a magyar fővárosba és 12:55-kor szállnak le, míg csütörtökönként 10 perccel később közlekednek.

Fotó: AIRportal.hu

A járatok jelenleg a jövő nyári menetrend végéig, 2023. október 30-ig foglalhatók.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az ír fapados légitársaság négy új útvonalat jelentett be Belfastból, Budapest mellett Cardiff, Palma de Mallorca és Valencia válik elérhetővé jövő tavasztól szintén heti 2-2 járattal.

A légitársaság annak ellenére indít új útvonalat Budapestről, hogy Michael O’Leary, a Ryanair-csoport vezérigazgatója szeptember közepén Budapesten tartott sajtótájékoztatóján kijelentette: nincs arra esély, hogy a Ryanair terjeszkedjen Magyarországon, amíg az extraprofit-adó érvényben van, és közölte, nyolc itteni útvonalát megszünteti, hét továbbin pedig ritkábban közlekedik a cég.

A kormány novemberi rendelete szerint az utasonként fizetendő adó mértéke egyébként januártól az egy ülésre jutó károsanyag-kibocsátástól függ majd, de később a Ryanair a környezetvédelmi alapú terhet is idióta ötletnek minősítette.