A reorganizációs tervben foglaltak alapján a horvát légitársaság a megrendelt A320neók helyett más típusokkal frissítené flottáját, hírek szerint A220-asokkal.

Az Ex-Yu Aviation hírportál a horvát Jutarnji napilap értesüléseit idézve azt írta, a Boston Consulting Group tanácsadóval közösen állítottak össze egy tervet a flotta megújítására. Ennek lényege, hogy a meglévő Dash 8-asokhoz hasonlóan ezt is pénzügyi lízing formájában valósítanák meg.

A tervek szerint 12-15 új gép érkezhet a légitársasághoz, amely továbbra is tárgyal az Airbusszal a korábban megrendelt négy A320neo lemondásáról.

Fotó: AIRportal.hu

Az új példányok öt év alatt érkezhetnek meg a flottába, bár arról a lap nem tudott részleteket, hogy mely típus iránt érdeklődik a légitársaság. De a cikk szerint beszédes, hogy az Air Baltic egyik A220-300-asa a napokban Zágrábba érkezett, ahol a gyártó a Croatia vezetőinek bemutatta a típust.

A flotta megújítása mellett a horvát légitársaság bővíteni szeretné útvonalhálózatát is, a hároméves átalakítási program fő célkitűzése, hogy a Croatia Airlines hatékonyabban és versenyképesebben működjön.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mint arról korábban beszámoltunk, a horvát légitársaság a koronavírus-járvány miatt jelentős, 23 millió eurós veszteséget könyvelt el, ezért ismét állami támogatást kért, amelyet tőkeemelés formájában meg is kapott.

Az Airbusszal nem sokkal ez előtt kezdett tárgyalásokat a cég, hogy lemondja a négy A320neóra szóló megrendelését, bár 8,5 millió euró előleget már átutalt a gyártónak, az első gép jövőre érkezne meg a flottába.