Az európai járványhelyzet és a napokban több nyugat-európai országban bevezetett szigorítások ellenére bővült az ünnepi időszakban a budapesti repülőtérről elérhető úti célok köre. Itt a részletes lista a két ultra low-cost légitársaság, a Ryanair és a Wizz Air kínálatáról is.

December második felében az elmúlt időszakhoz képest élénkülhet az utasforgalom Ferihegyen, bővített útvonal-kínálattal várják utasaikat a Budapestre járatot üzemeltető légitársaságok – közölte a napokban a Budapest Airport.

A cég lapunkhoz eljuttatott friss listájába most bekerült néhány további úti cél is, amelyeket Liszt Ferenc-reptérről az év végi időszakban és az új év első napjaiban-heteiben tesznek elérhetővé a légitársaságok.

Légitársaság Úti cél Decemberi heti járatszám
Aeroflot Moszkva 2
Easyjet Bázel 2
London (LGW) 3
Genf (GVA) 2
Egypt Air Kairó 1
Egypt Air Hurghada 1
Emirates Dubaj 2
Eurowings Düsseldorf 3
Finnair Helsinki 1
KLM Royal Dutch Airlines Amszterdam 14
LOT Polish Airlines Wroclaw 1
Szöul 1
New York (JFK) 1
Varsó 8
Lufthansa Frankfurt 10
Qatar Airways Doha 3
Turkish Airlines Isztambul 4

A repülőtér üzemeltetője az AIRportal.hu kérésére kiadta a budapesti bázissal is rendelkező két ultra low-cost légitársaság, a Ryanair és a Wizz Air útvonalkínálatát is, amely a rendszerekben 2020. december 15. esti állapot szerint elérhető:

Légitársaság Úti cél IATA
Wizz Air Barcelona BCN
Wizz Air Bázel BSL
Wizz Air Berlin BER
Wizz Air Birmingham BHX
Wizz Air Brüsszel CRL
Wizz Air Dortmund DTM
Wizz Air Eindhoven EIN
Wizz Air Göteborg GOT
Wizz Air Kijev IEV
Wizz Air Lisszabon LIS
Wizz Air Liverpool LPL
Wizz Air London LGW
Wizz Air London LTN
Wizz Air Madrid MAD
Wizz Air Malaga AGP
Wizz Air Malmö MMX
Wizz Air Málta MLA
Wizz Air Milánó MXP
Wizz Air Párizs ORY
Wizz Air Róma CIA
Wizz Air Stockholm NYO
Wizz Air Tel Aviv TLV
Wizz Air Tenerife TFS
Ryanair Brüsszel CRL
Ryanair Dublin DUB
Ryanair Milánó BGY
Ryanair Róma CIA
Ryanair Barcelona BCN
Ryanair Madrid MAD
Ryanair Málta MLA
Ryanair Bristol BRI
Ryanair Edinburgh EDI
Ryanair London STN
Ryanair Manchester MAN

Az üzemeltető ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy az elérhető célállomások listája az egyes országokban érvényben lévő korlátozások függvényében változhat, a heti járatszámok és a menetrend is dinamikusan frissül, ezért a Budapest Airport arra kéri az utasokat, hogy a nagykövetségek és a légitársaságok weboldalán tájékozódjanak az utazás feltételeiről.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Budapest Airport szerdai közlése szerint a karácsonyi időszakban várható nagyobb forgalom miatt
megnyitják a 2-es terminál több, ősszel lezárt részét, az utasok ismét igénybe vehetik a 2A terminál utasfelvételi csarnokát és utasbiztonsági ellenőrzési pontjait, az 1-es utasmóló egy részét, valamint a B-mólót is.

A Magyarországra beutazók esetében érvényes szabályok nem változtak, a kormány november végén 2021. február 1-ig meghosszabbította a határellenőrzést a schengeni belső határokon. Amint korábban megírtuk, az országba belépő, magyar és külföldi állampolgárok számára kivételekkel (pl. üzleti utazók, sportolók) a 10 napos kötelező karantént a határon automatikusan elrendelik. Ezek a szeptember óta érvényes, de több alkalommal is módosított szabályok határozatlan időre szólnak. A magyar kormány az ünnepek idejére (egyelőre) nem döntött könnyítésről a külföldön élő magyar állampolgárok hazautazásának könnyítése ügyében.

Amint korábban beszámoltunk róla, a járvány második hulláma okozta utasforgalom-csökkenés a Liszt Ferenc-repülőtéren novemberben is folytatódott, az év tizenegyedik hónapjában kevesebb mint ötvenezer utas fordult meg Budapesten, a légiáru mennyisége viszont rekordot döntött.