Egy telekommunikációs kábel sérülése miatt szerdán akadozott a német légitársaság működése, tömeges járattörlések és késések voltak. A frankfurti repülőtér működése szinte teljesen leállt, a Lufthansa-csoport egész hálózatában előfordultak zavarok, több Frankfurt és Budapest közötti járat sem közlekedett.

Fennakadások voltak tapasztalhatók szerdán reggel óta a Lufthansa utasfelvételi és beszállítási folyamataiban, a légitársaság közlése szerint ennek oka egy informatikai hiba, amely elsősorban a frankfurti központ működését érintette.

Emiatt azonban a teljes hálózatában járattörlésekre és késésekre kellett számítani, a csoport más légitársaságainak viszont főként a frankfurti járatait érintette a probléma.

A Lufthansa két nagy központi repülőterén, Frankfurtban és Münchenben jelentős torlódások alakultak ki, más reptereket kevésbé érintettek a fennakadások.

Fotó: AIRportal.hu

A német Bild lap információi szerint
a német légiforgalmi irányítás a frankfurti repülőtérre tartó járatokat Nürnbergbe, Kölnbe vagy Düsseldorfba irányította át annak érdekében, hogy megelőzze a légikikötő telítődését, de volt olyan járat is, amely Brüsszelben szállt le.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Lufthansa törölte összes belföldi járatát, és az érintetteknek azt javasolta, hogy a német vasúttal utazzanak.

A légitársaság szóvivője szerda délelőtt azt mondta, a probléma feltárása folyamatban van, de sem annak okáról, sem a javítás várható idejéről nem tudott részletekkel szolgálni.

Később a Lufthansa közölte, hogy a fennakadásokat egy telekommunikációs optikai kábel átvágása okozta, amelynek helyreállítása délután várható, a járathálózat működése a kora esti órákra stabilizálódhat.

A Budapest Airport járatinformációs rendszere szerint a német légitársaság törölte a szerda délutáni, valamint esti Frankfurt és Budapest között közlekedő, LH1336/7 és LH1344/5 járatpárokat. A Frankfurtból Budapestre érkező, délelőtti LH1334-as járat 1 óra 40 perces késéssel 11:45-kor szállt le Ferihegyen, de ennek visszafelé közlekedő, LH1335 számú párját már törölte a légitársaság.

Sztrájk miatt leáll a forgalom több németországi repülőtéren pénteken