A Liszt Ferenc-reptér üzemeltetője 2021-ben egységes munkáltatói béremelés mellett döntött: júniustól 3,3 százalékkal növekednek a bérek a cégnél és leányvállalatainál, valamit bővül a csoport által biztosított juttatási csomag is.

A repülőtér működtetéséért és biztonságáért felelős cégcsoport minden munkakör esetében a tavalyinál magasabb bérszinteket határozott meg, júniustól 3,3 százalékkal növekednek a bérek a repülőtér-üzemeltető cégnél és leányvállalatainál – írta lapunkhoz eljuttatott közleményében a Budapest Airport.

Bővült a munkába járási támogatás is, júniustól minden Budapestről ingázó munkavállaló havi bruttó 14 286 forint utazási támogatásra jogosult. A fővároson kívülről ingázó munkavállalók számára pedig továbbra is meghatározott mértékű utazási költségtérítés jár.

A közlés szerint a lépést a vállalat felelős gazdálkodása és a koronavírus-járvány ellenére is stabil helyzete tette lehetővé.

(Fotó: Budapest Airport/Baranyi Róbert)

A Budapest Airport célja, hogy a térség meghatározó munkaadójaként az elmúlt év forgalomcsökkenése ellenére is versenyképes jövedelmet kínáljon a munkavállalóinak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A világ legnagyobb, 34 országban zajló független munkáltatói márkakutatása, a Randstad Employer Brand Research 2021-es eredményei alapján a Budapest Airport Magyarország legvonzóbb munkáltatója a szolgáltatási szektorban 2021-ben a közlemény szerint. A BUD csoport a régió egyik legnagyobb munkaadójaként közvetlenül több mint 1110 család, közvetetten pedig (220 partnervállalatán keresztül) további 50 000 háztartás megélhetéséhez járul hozzá.